Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

Vietnam Barack Obama Anthony Bourdain

Torek, 24. 5. 2016, 11.40

6 let, 6 mesecev

Obama v Vietnamu večerjal z Anthonyjem Bourdainom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Obama in Bourdain | Foto Instagram

Foto: Instagram

Čeprav je Obamov obisk Vietnama pomemben iz povsem drugih, resnejših razlogov, si ga bodo vsi zapomnili po preprosti večerji, ki jo je pojedel z znanim TV-popotnikom in kuharjem.

Le nekaj ur po tem, ko je ameriški predsednik Barack Obama v ponedeljek razglasil konec več kot 30 let trajajočega embarga na prodajo orožja Vietnamu, je med obiskom vietnamske prestolnice Hanoi pojedel večerjo. Ne sam, družbo mu je delal Anthony Bourdain, sloviti kuharski mojster, popotnik, pisatelj in TV-osebnost, ki ravno te dni - zagotovo ne po naključju - v Vietnamu snema novo epizodo svoje oddaje Neznani predeli.

Bourdain je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri s predsednikom v skromni restavraciji sedita na preprostih plastičnih stolih, pijeta pivo, jesta bun cha (tipična vietnamska jed s pečeno svinjino in riževimi rezanci) ter se povsem sproščeno pomenkujeta.

 

The President's chopstick skills are on point . #buncha #hanoi

A photo posted by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

Fotografija je seveda takoj sprožila plaz navdušenih komentarjev. "Mislite, da ste kul? Nikoli ne boste tako kul, da bi v Vietnamu jedli rezance, pili pivo in sedeli na nizkih plastičnih stolčkih, medtem ko se pogovarjate z Anthonyjem Bourdainom in Barackom Obamo," se je glasil eden od njih.

Bilo pa je tudi nekaj takšnih, ki se jim je zdela večerja nekoliko preveč zrežirana - jedi na njuni mizi naj bi bile postavljene preveč simetrično, predvsem pa se zdi nenaravno, kako so preostali gostje v lokalu povsem nezainteresirani za to, kdo sedi ob njih.

Vzdušje v restavraciji je bilo namreč daleč od intimnega, če ne drugega, so ju med večerjo fotografirali, kajne? Prav tako je Obamo pred restavracijo pričakala navdušena množica, torej njegova sproščena večerja ni ostala neopažena.

Pred restavracijo je bil prizor popolnoma drugačen kot v njej. | Foto: Reuters Pred restavracijo je bil prizor popolnoma drugačen kot v njej. Foto: Reuters

Obama in Bourdain | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zadovoljna Bourdain in Obama po večerji. | Foto: Reuters Zadovoljna Bourdain in Obama po večerji. Foto: Reuters

Pozneje je na Bourdain na Twitterju zapisal, da je račun za večerjo znašal šest dolarjev oziroma dobrih pet evrov in da ga je plačal on. Nizka cena za tako odmevno promocijo epizode, ki bo na sporedu septembra.

Ne spreglejte