SiolNET. Trendi Kulinarika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

O starosti ne govorijo v letih, ampak v trgatvah

4

termometer

 | Foto:
Zgodba družine Batič, ki živi in diha z vinom, je zdaj dobila knjižno obliko.

"Pravijo, da mora človek v življenju posaditi drevo, dobiti otroka in napisati knjigo. Prvo dvoje mi gre dobro, zdaj mi je uspelo še tretje." S temi besedami je hudomušni Miha Batič pospremil knjigo, v kateri je zapisal zgodbo o družini oziroma kmetiji Batič.

Ti samosvoji vinarji iz Šempasa so ustvarili nekatera najboljša slovenska vina in z njimi glas o Vipavski dolini ponesli po vsem svetu. Glava družine, za katero pravijo, da starost meri v trgatvah, ne pa v letih, je Ivan Batič, ki je svojo filozofijo vračanja k naravi in tradiciji prenesel tudi na sina Miho. Ta je o knjigi, v kateri bi popisal bistvo svoje družine, začel sanjati že pred nekaj leti, zdaj pa jo je tudi dosanjal.

Za posebno presenečenje je ob predstavitvi knjige poskrbel obisk oblikovalca Oskarja Kogoja, ki je oblikoval tiste danes že skorajda kultne vitke in valovite steklenice za Batičeva vina. Leta 1988 smo jo naredili, se spominja Kogoj, bila je prva "dizajnerska" steklenica na območju Jugoslavije. Tokrat je v zahvalo za vse skupne trenutke Ivanu in Mihi prinesel še enega od svojih izdelkov, vazo v obliki srca – pravo darilo za vinarja, ki svoje delo res opravljata s srcem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin