SiolNET. Trendi Kulinarika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljše newyorške restavracije za drobiž

4

termometer

 | Foto:
Obisk vrhunske restavracije v New Yorku ni nujno peklensko drag. Sploh če ujameš priljubljeni Teden restavracij.

Če se boste v prihodnjih tednih mudili v New Yorku in vas zanima, kako je obedovati v kateri od tamkajšnjih najboljših restavracij, ste zadeli terno. V ponedeljek se namreč začenja Teden restavracij – pravzaprav obsega skoraj štiri tedne, saj traja do 16. avgusta –, med katerim bo skoraj 300 newyorških restavracij streglo menije po enotni in veliko ugodnejši ceni. Kosilo s tremi hodi si boste lahko privoščili za 25 dolarjev (19 evrov), večerjo s prav tako tremi hodi pa za 38 dolarjev (29 evrov).

Kosilo pri Ramsayu ali DeNiru Nabor restavracij, vključenih v akcijo, je pester, med njimi pa je tudi kar nekaj prestižnih imen s sicer precej zasoljenimi cenami, ki si jih lahko privošči le malokdo. Zdaj pa lahko za manj kot 30 evrov jeste v sloviti restavraciji Le Cirque ali pri zvezdnikih, kot sta Gordon Ramsay in Daniel Boulud, pa v restavraciji Nobu, katere solastnik je Robert De Niro, ali v Les Halles, kjer se je v kuhinji v svojih manj slavnih časih potil Anthony Bourdain.

Teden restavracij pozna tudi Slovenija Teden restavracij so v New Yorku prvič priredili leta 1992. Takrat je šlo za skromen promocijski dogodek, do danes pa je zrasel v eno najbolj priljubljenih akcij, ki ima tudi zimsko ponovitev, posnemajo pa jo v številnih mestih po vsem svetu. Tudi pri nas – lani so teden restavracij kar dvakrat priredili v Mariboru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin