SiolNET. Trendi Kulinarika
Vsebino omogoča Mlinotest
  • Messenger
  • Messenger

Na slastno Pašta Fešto na Primorsko

Vsebino omogoča Mlinotest

Največji slovenski festival testenin odpade zaradi slabe vremenske napovedi, mali kuharski mojstri bodo vseeno kuhali

Minichef | Foto:

Mlinotest in Društvo ljubiteljev pašte sta zaradi neugodne vremenske napovedi sprejela odločitev o odpovedi Pašta Fešte. Tretja edicija največjega slovenskega festivala testenin, ki bi se morala odvijati to soboto, 28. maja, na Lavričevem trgu v Ajdovščini, bo tako morala počakati bolj sončne dni.

Pašta Fešta je tradicionalni dogodek, s katerim želijo organizatorji razširiti znanje o pripravi kvalitetnih testenin v vsakdanji prehrani ter ljudi spodbujati k uravnoteženemu življenjskemu slogu. Festival ponuja široko paleto vrhunskih okusov in tako umešča Ajdovščino in Vipavsko dolino na kulinarični zemljevid Slovenije.

Letošnji festival naj bi združil 11 vrhunskih kuharskih mojstrov – med njimi tudi kuharskega chefa Denisa Ibrišimovića, chefinjo Julijano Krapež in slaščičarskega mojstra Karim Merdjadi, ki bi obiskovalcem ajdovsko pašto pripravili v skupno več kot dvajsetih gurmanskih različicah. Žal pa vremenska napoved, ki predvideva dež in burjo, ne omogoča varne postavitve kulinaričnih stojnic, zato je dogodek odpovedan.

Organizatorja sta za tokratno Pašta Fešto predvidela nekaj novosti, med katerimi je tudi Mlinochef tekmovanje za male kuharske mojstre, ki vključuje ekipe osnovnošolskih otrok od 5. do 9. razreda. Mlinochef je iniciativa, s katero želijo organizatorji Pašta Fešte najmlajše ozaveščati o pomenu kvalitetne prehrane ter jih preko zdrave tekmovalnosti spodbujati h kulinarični ustvarjalnosti.

Mlinotest | Foto:

Zaradi izjemnega zanimanja, ki ga je Mlinochef požel v obdobju predtekmovanj tako v medijih kot na družabnih omrežjih ter zaradi naraščajočega pričakovanja malih kuharjev, sta se organizatorja odločila, da bosta tekmovanje Mlinochef vseeno izpeljala kot samostojen dogodek v soboto, 28. maja s pričetkom ob 12. uri.

Ekipa, da te skipa iz Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici | Foto: Ekipa, da te skipa iz Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici

Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz Osnovne šole Šturje ter Ekipa, da te skipa iz Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici, ki sta ste prebili v finalni izbor, se bosta tako pomerili v živo pred očmi strokovne komisije na nadomestni lokaciji, v Baru Hiša mladih v Ajdovščini. Ker prostor omogoča sprejem zgolj manjšega občinstva, bo finalni dvoboj potekal večinoma pred očmi znancev in družinskih članov.

Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz Osnovne šole Šturje | Foto: Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz Osnovne šole Šturje

Vsi ostali pa bomo lahko finale tekmovanja Mlinochef spremljali preko streaminga na Facebook strani podjetja Mlinotest od 12.00 ure dalje. O specialitetah, ki jih bosta ekipi pripravljali ter seveda o zmagovalcu tega masteršefovskega kuharskega izziva, ki poleg pokala prejme tudi kuharsko delavnico pri chefu Denisu Ibrišimoviću, bomo v nadaljevanju zagotovo še poročali!

Ajdovščino lahko s svojo več kot 60-letno tradicijo kakovostnega testeninarstva upravičeno poimenujemo slovenska prestolnica testenin, Pašta Fešta pa zavezo k tradiciji in kakovosti razvija tudi po sodobnem ključu, in sicer z vključitvijo izdelkov Divita z ajdo in piro.

Uravnotežen obrok tudi za zelo zaposlene

Divita sveže polnjene testenine z vitalnimi žiti | Foto: Divita sveže polnjene testenine z vitalnimi žiti

Divita sveže testenine zagotavljajo uravnotežen gurmanski obrok tudi najbolj zaposlenim. Odlikujejo jih kratek čas priprave, vrhunski nadevi in pristni okusi brez dodanih konzervansov.

Poskusite dva nova izdelka linije Divitapirine raviole s tartufi in pirine torteline s premium siri ter se tako prepričajte, da je korak k vitalnosti okusen in zelo preprost.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin