Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
4.16

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Natisni članek

gostilna restavracija lestvica dunajski zrezek Dunaj

Sreda, 19. 10. 2016, 4.16

5 let, 8 mesecev

Kje na Dunaju lahko pojeste najboljši dunajski zrezek?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Dunajski zrezek | Foto Stockfood

Foto: Stockfood

Ob obisku Dunaja je treba pojesti vsaj enega dunajca, kajne? Lokalov, kjer lahko to storite, je ogromno, pri odločitvi pa si lahko pomagate z izborom najboljših v avstrijskem kulinaričnem vodniku Tafelspitz.

Avstrijski časopis Kurier je te dni v prodajo poslal novo izdajo Tafeslpitza, vodnika po najboljših avstrijskih restavracijah, ob tem pa so sestavili še več seznamov najboljših lokalov v različnih kategorijah. Med drugim so ocenili tudi, kje na Dunaju pripravljajo najboljše dunajske zrezke, in izbrali najboljših 25.


Mesto, ki ga obiščite še letos in si tam privoščite vsaj zajtrk

Najboljše slovenske gostilne po mnenju Avstrijcev

Kaj dunajskega je ostalo v Ljubljani?


Med najboljšimi se je med drugim znašla Gasthaus zur Oper, izpostava svetovno znane dunajske institucije Plachutta. V restavracijah Plachutta so si sicer slavo prislužili s kuhano govedino iz goveje juhe, ki jo hodijo tja jest tudi največji svetovni zvezdniki. Gre za tafelšpic, torej specialiteto, po kateri je ime dobil tudi omenjeni vodnik. V Gasthaus zur Oper so si zastavili pripravo najboljšega dunajskega zrezka po tradicionalnem receptu, torej tankega telečjega zrezka, paniranega in ocvrtega v ponvi na maslu.

Takšni so dunajski zrezki pri Figlmüllerju, eni najbolj znanih dunajskih institucij za to specialiteto - a v tokratni izbor najboljših jih niso uvrstili. | Foto: Tina Deu Takšni so dunajski zrezki pri Figlmüllerju, eni najbolj znanih dunajskih institucij za to specialiteto - a v tokratni izbor najboljših jih niso uvrstili. Foto: Tina Deu

Med najboljših 25 so Kurierjevi ocenjevalci uvrstili tudi dunajski zrezek v restavraciji Meierei im Stadtpark, cenejši in bolj sproščeni različici slovitega Steirerecka, ki so ga letos razglasili za deveto najboljšo restavracijo na svetu. V izboru je tudi dunajski zrezek, ki ga pripravljajo v restavraciji hotela Sacher, medtem ko v izbor niso uvrstili na primer Figlmüllerja, še ene dunajske institucije, ki slovi po dunajskih zrezkih.

Tukaj je izbor najboljših 25, razvrščenih po njihovih lokacijah od 1. do 20. dunajskega becirka:

Plachuttas Gasthaus zur Oper, Gasthaus Pöschl, Café Engländer, Guesthouse, Sacher Rote Bar, Gastwirtschaft Huth, Zum Friedensrichter, Skopik & Lohn, Schöne Perle, Automat Welt, Meierei im Stadtpark, Gasthaus Seidl, Café Anzengruber, Steman, Finkh, Blauensteiner "Zur Stadt Paris", Zur Goldenen Kugel, Meixner’s Gastwirtschaft, Prilisauer, Gelbmanns Gaststube, Pichlmaier’s Zum Herkner, Pfarrwirt, Zum Renner, Zwischenbrückenwirt, Gasthaus Kopp.

Ne spreglejte