Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omoogča Atlantic Grupa d.d.

Natisni članek

zdrav obrok recepti advertorial Boom Box ovseni napitek

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 7.00

2 meseca, 1 teden

Boom Box – kombinacija vseh hranljivih snovi, ki jih potrebujete

Enostavni recepti za polnovreden obrok ob vsakem trenutku #nagradnaigra

Vsebino omoogča Atlantic Grupa d.d.

Različne dnevne situacije predstavljajo različne izzive pri prehranjevanju. Nemalokrat nas vsakodnevne naloge in pomanjkanje časa silijo v to, da posegamo po hitrih, tudi manj zdravih prigrizkih. Najpogosteje primanjkuje časa, da bi v miru pojedli malico, zato je veliko bolj priročno, da si mimogrede privoščimo prigrizek. A prigrizki so poleg priročnosti lahko tudi zdravi in polnovredni obroki. Pozimi moramo še bolj skrbeti za polnovredno prehrano, saj zimske aktivnosti zahtevajo več energije in hranilnih snovi.

zajtrk | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Okusna malica pred in med delovnim časom ali po njem

Za učinkovito opravljanje dela je pomembno, da se počutimo dobro. K temu zagotovo pripomorejo tudi obroki, ki si jih v tem času privoščimo. Delovni čas se vse bolj razprostira čez ves dan, odmori za malico pa so običajno kratki. Razpoložljivost mamljive nezdrave hrane okoli nas, omejene možnosti kuhanja za pripravo zdravega kosila in potreba, da med časom za kosilom nekaj na hitro pojemo, lahko pomenijo, da vsak dan zaužijemo veliko nezdrave hrane.

Vsakodnevna nezdrava prehrana vodi v slabo počutje in utrujenost, posledica pa je, da težje in manj uspešno opravljamo dnevne obveznosti. Nič ni narobe s prigrizki, če nam ti dajo energijo, ne smejo pa nas upočasniti. Z malo načrtovanja je lahko prav vsak prigrizek, ki si ga privoščimo čez dan, zdrav in polnovreden obrok.

V nadaljevanju prispevka predstavljamo enostavne ideje za zdrave malice, ki jih lahko pripravimo vnaprej in zaužijemo čez dan.

Totalno ovseni Boom Box - z majhnimi in čisto enostavnimi koraki do uravnotežene prehrane

Boom Box | Foto: Na ovsu temelječi izdelki vam pomagajo, da zlahka najdete pot do zdravih sprememb, ki si jih že dolgo želite. Ovseni izdelki Boom Box imajo poln okus, so brez dodanega sladkorja in arom ter temeljijo na 100-odstotno rastlinskih sestavinah.

Hitro pripravljeni, praktični in zdravi obroki vas lahko spremljajo povsod - za zajtrk, opoldansko malico, takrat, ko ni časa za kosilo ali ko vas na poti zgrabi lakota, ter po vsaki intenzivni vadbi, ko potrebujete nekaj za povrnitev energije in hitrejšo regeneracijo po vadbi.

Pri razvoju izdelkov Boom Box so sodelovali nutricionisti, ki so kot glavno sestavino dodali oves. Vsebuje beta glukan, mineralne snovi in vlakna, primeren je za vse diete in blagodejen za prebavo. Najlepše pa je, da ga lahko kombinirate in dopolnjujete po svojem okusu.

Ko postane Boom Box vaš vsakodnevni spremljevalec, dobi "zdravje" odličen okus in privlačen vonj.

Polnovredna kaša, ki nas ogreje v mrzlih dneh

Kremasta in okusna jed, ki nas okrepča v zimskih dneh, je dobra ideja za vse, ki si želijo polnovreden in zdrav obrok, a jim pogosta zmanjka časa za pripravo. Ta popolna kaša se lahko pripravi v sladki ali slani različici in se kombinira z najrazličnejšimi sestavinami. Uporabite spodnji osnovni recept in dodajte sadje, zelenjavo, semena, oreščke, zelišča ... Po svojem okusu.

Ta kaša je primerna tudi za shranjevanje v hladilniku, zato jo po osnovnem receptu naredimo v večjih količinah in vsak dan kombiniramo z različnimi dodatki. Le ponovno jo segrejemo in dodamo ovseni napitek za popolno kremasto teksturo.

Ovseni napitek z mandlji

Boom Box | Foto: Mandlji se radi bahajo, da so superzvezdniki med oreščki, zato so postali del čisto svojega BIO ovsenega napitka. Včasih se je težko odločiti, ali je boljši oves ali mandelj. Zdaj imate napitek, ki vam omogoča, da se odločite kar za oboje. Čudovito kremasti napitek z nepogrešljivim okusom.

Topel za crkljanje, ohlajen za osvežitev – vedno je dober čas za ovsene napitke. Prava ovsena harmonija ustvarja slastne kombinacije tudi z drugimi izdelki Boom Box. Uporabite jih lahko v vsaki jutranji kavici, kašah, sladicah, z dodatki ali brez vsega v najljubšem kozarcu. Pripravite se na ljubezen na prvi požirek!

Spoznaj vse BIO ovsene napitke

Zdravi in prijetno kremasti napitki, odlični za ustvarjanje slastnih kombinacij z drugimi Boom Box izdelki. Prav vsi so 100 odstotno rastlinksega izvora, bogati z vlakninami, brez dodanega sladkorjaz umetnih barvil in arom.

Boom Box | Foto:

Osnovni recept za ovsene kosmiče

Skodelico ovsenih kosmičev čez noč namočimo v rahlo osoljeni vodi. Zjutraj vodo odlijemo in kosmiče dobro speremo. Nato v blenderju kosmiče na grobo zmiksamo. Vlijemo v srednje veliko posodo in zavremo, pri tem pogosto premešamo, da se ne sprime. Lonec pokrijemo in na majhnem ognju dušimo pol ure, občasno mešamo, da se prepreči sprijemanje, dokler zrna niso mehka in kaša kremasta.

oves, ovsena kaša | Foto: Envato Foto: Envato

Sladka različica ovsene kaše

Potrebujemo:

ovseni napitek z mandlji
naribano jabolko
ščepec cimeta
žlico medu

Postopek priprave:

Sledite zgornjim navodilom za pripravo osnovne ovsene kaše. Ko se ta zgosti, vanjo vmešamo ovseni napitek z mandlji in naribana jabolka ter cimet. Na ognju pustimo le nekaj minut in dobro premešamo vse sestavine. Postrežemo in prelijemo z veliko žlico medu. Po želji dodamo rozine in mandlje. Prefinjena kombinacija, ki nas bo pomirila, nahranila in pripravila na vsakršen izziv, ki nas čaka.

Recept si lahko zelo poenostavite. Zmešajte ovseno kašo z jabolkom in cimetom ter ovseni napitek z mandlji. Pogrejte in okusen obrok je pripravljen v trenutku.

Boom Box | Foto:

Slana različica ovsene kaše:

K ovseni kaši se podajo tako sladki kot slani dodatki. | Foto: Shutterstock K ovseni kaši se podajo tako sladki kot slani dodatki. Foto: Shutterstock Potrebujemo:

ovseni napitek z mandlji
nasekljane pistacije ali druge oreščke
ščepec soli
narezan avokado
nasekljano manjšo čebulo

sezamova semena
peteršilj

Postopek priprave:

Ko so ovseni kosmiči pripravljeni po osnovnem receptu, jim dodamo ščepec soli in malo ovsenega napitka z mandlji za bolj kremasto teksturo. Primešamo nasekljano in prepraženo čebulo, peteršilj ter sezamova semena. Dobro premešamo vse skupaj, postrežemo in okrasimo z narezanim avokadom.

Hranljiv napitek, ki povrne energijo

Potrebujemo:

2 skodelici ovsenega napitka z mandlji
1 banano
2 zvrhani žlici naribane črne čokolade
1 žlico medu
ščepec nastrganega vaniljevega stroka

Postopek priprave:

Hitro pripravljen polnovreden obrok si naredite s kombinacijo izdelkov BoomBox.  | Foto: Hitro pripravljen polnovreden obrok si naredite s kombinacijo izdelkov BoomBox. Vse sestavine skupaj zmešamo v blenderju in obrok je pripravljen za uživanje. Zaradi vsebnosti ogljikovih hidratov, vlaknin in beljakovin v ovsenem napitku z mandlji je smuti primeren tudi za hitrejšo regeneracijo po intenzivnem treningu.

Ali pa zmešajte Boom Box proteinsko ovseno kašo z banano in čokolado z ovsenim napitkom z mandlji. Ne glede na to, ali trenirate, ali pa samo iščete beljakovinsko bogat obrok, je ta kombinacija najboljši prijatelj na poti k zdravim navadam.

 

Ne spreglejte