Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
7.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Rio Mare kulinarika

Torek, 6. 11. 2018, 7.44

5 let, 5 mesecev

Ekspresen in okusen obrok s skušo izpod rok Ane Žontar Kristanc

Oglasno sporočilo

Si želite po službi izkoristiti zadnje sončne žarke, uživati ob sprehodu na svežem zraku in maksimalno izkoristiti dneve, ki se krajšajo in nas ob tem opominjajo na prihod hladnejših mesecev? Napolnite si baterije po napornem dnevu, pa brez skrbi, za okusno in polnovredno večerjo boste porabili zgolj 15 min.

Rio Mare PR | Foto:

Ana Žontar Kristanc, mlada mamica in kulinarična navdušenka, ki na svojem blogu predstavlja odlične ideje, je skupaj z Rio Mare sprejela izziv, da vam predstavi hitre ter preproste ideje za kakovostne in uravnotežene obroke. Tokrat je predstavila odlično idejo za preprost maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo, ki je tako dober, da bodo vaši najbližji polizali še krožnik. Ker pa so v tem času ribe dostopnejše v konzervirani obliki, v kateri ne izgubljajo svoje prehranske vrednosti, je uporabila fileje skuše Rio Mare v paradižnikovi omaki.

"Zmotno je mišljenje, da konzervirana riba ne ohranja enake prehranske vrednosti kot sveža. To je tudi razlog, da jo velikokrat uporabljam v svojih jedeh, nasploh pa sta na skuše z omakami Rio Mare nora moja malčka, ki vedno z zadovoljstvom spremljata, kaj bom naredila iz njih," je povedala Ana Žontar Kristanc, mlada mamica in kulinarična blogerka, ki se vedno rada spomni inovativnih receptur in jih vključi v družinski jedilnik.

Preverite, s kakšnim receptom je tokrat očarala vso družino.

Številni se dobro zavedajo pomena rib v prehrani, zato upoštevajo priporočila strokovnjakov, ki pravijo, da so ribe na njihovem jedilniku dvakrat tedensko. S tem se strinja tudi Ana, ki pravi: "Skuše Rio Mare so že pripravljene v omakah, kar pomeni, da jih vedno lahko povsem preprosto vključimo v svoj obrok. Včasih jih pojemo kar same, večkrat pa so moja osnova k testeninam, rižu in drugim alternativam, ko za kuhanje nimam veliko časa in si želim pripraviti topel, polnovreden obrok."

Rio Mare PR | Foto: Kreativni maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo, ki je narejen ekspresno hitro, v le 15 minutah, je lahko odlično kosilo ali pa uravnotežena in kakovostna večerja. Vzamete ga lahko celo s seboj na pot, saj njegova tekstura dopušča tudi hladno omako, nam je povedala Ana. "Obrok lahko pojeste tako topel kot hladen, saj je vrhunski za dni, ko nimate časa za kosilo in si ga lahko odnesete kar s seboj. Ko sem ga vzela s seboj, sem bila navdušena nad tem, da je omaka, čeprav je bila hladna, ohranila svoj svež in poln okus. Odličen pa je tudi s fileji skuše v omaki Siciliana."

Najraje pri maroškem kuskusu uporabi fileje skuše Rio Mare v paradižnikovi omaki, saj so že popolnoma očiščeni ter brez kože in kosti. Vedno znova jo navdušijo s svojim polnim in dobrim okusom tradicionalne paradižnikove omake z obogatenim okus ocvrte čebule in korenčka. Za vse ljubitelje sicilijanske kuhinje predlaga, da uporabite fileje skuše Rio Mare v omaki Siciliana, ki vas bo popeljala v okuse Mediterana.

Recept za maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo preverite tudi na njenem blogu Anina kuhinja.

Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Naročnik oglasne vsebine je Bolton Adriatic.

Ne spreglejte