Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
19.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

3

Natisni članek

Peter X. Kelly Emil Gaspari Slovenia Vodka Bill Murray

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 19.04

6 let, 7 mesecev

Bill Murray o Sloveniji: Moški so presunljivo lepi, ženske pa preprosto genialne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

3

Bill Murray v Ljubljani | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na sončno stran Alp je pripotoval Bill Murray, filmski zvezdnik, ki je eden od družabnikov v projektu Slovenia Vodka, vodke s slovenskim pečatom. Tukaj bo ostal tri dni, ob Ljubljani mu bodo med drugim razkazali še Bled in, seveda, Sevnico.

Bill Murray je v Slovenijo prišel v družbi kuharskega mojstra Petra X. Kellyja in slovensko-ameriškega podjetnika Emila Gasparija, idejnih očetov znamke Slovenia Vodka, destilata pšenice, ki ji za pridih slovenskosti dodajo ajdo. Žganica je že ob nastanku Murrayja tako navdušila, da je postal družabnik podjetja Good Voda, skupaj s Fructalom nosilca projekta Slovenia Vodka.

Z leve proti desni: Emil Gaspari, Bill Murray, Brent Hartley, direktor Fructala Goran Medić in Peter X. Kelly | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Z leve proti desni: Emil Gaspari, Bill Murray, Brent Hartley, direktor Fructala Goran Medić in Peter X. Kelly Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Moja izkušnja s Slovenijo se je pravzaprav zgodila v obratnem vrstnem redu – najprej sem spoznal slovenia vodko, šele zdaj pa sem tudi zares prišel sem," je Murray pojasnil v ljubljanski restavraciji Atelje, kjer se je ob novinarjih nagnetlo precej predstavnikov turizma in gospodarstva, rojake pa je prišel pozdravit tudi ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley.


Preberite še:


"Moj prijatelj Peter X. Kelly mi je razlagal, da je Slovenija zelo podobna Oregonu, da lahko na majhnem območju doživiš tako gore kot morje, zdaj vidim, da je to res. Danes zjutraj, ko sem priletel sem, je bilo oblačno, in ko sem gledal dol na to odejo oblakov, sem razmišljal: 'Kaj če zdaj, ko pristanemo, tam ne bo nobene Slovenije?' Res sem bil zaskrbljen," je dejal hudomušni 66-letnik.

Več fotografij:

Fotogalerija
1 / 33

Lepe Slovenke in inteligentni Slovenci? Menda je ravno obratno.

Nato je v svojem značilnem slogu povedal, kakšen je njegov prvi vtis o prebivalcih Slovenije: "Vedno so mi govorili, da je Slovenija dežela z lepimi ženskami in inteligentnimi moškimi, in z zadovoljstvom lahko rečem, da je ravno obratno. Moški so presunljivo lepi, ženske pa preprosto genialne. Mislim, da imate veliko potenciala, moški bodo pritegovali turiste, ženske pa bodo vodile vso zadevo."

In če se vrnemo k vodki, njen ambasador Murray jo pije čisto, brez ledu in kakršnih koli drugih dodatkov, mora pa biti ledeno mrzla, je poudaril. "Pijem jo čisto, s kozarcem vode, in potem to ponovim. Vsem mladim bi rad položil na srce, naj počnejo isto – popijte kozarec vode ob vsaki steklenici alkohola."

O Slovenia Vodki: "Pijem jo čisto, s kozarcem vode, in potem to ponovim." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida O Slovenia Vodki: "Pijem jo čisto, s kozarcem vode, in potem to ponovim." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nepredvidljivi zvezdnik je tudi tokrat upravičil svoj sloves

Murray je znan po tem, da se pogosto povsem nenapovedano in brez pompa pojavi v javnosti, se zabava z "običajnimi smrtniki", ljudem jé hrano s krožnikov ali pa preprosto izgine z dogodka, tudi ljubljansko druženje je začinil na podoben način. Etnolog dr. Janez Bogataj, ki mu je najprej podaril svojo knjigo o kranjski klobasi (ker tista o potici nima angleškega prevoda), je Murrayju posodil kolo "za en krog".

Tridnevni izlet po Sloveniji

Igralec se je zapeljal po Nazorjevi ulici, nato na prtljažnik posedel nič hudega slutečo mladenko in se odpeljal neznano kam. Pozneje smo izvedeli, da je pobegnil v hotelsko sobo. Počivat, saj je v Slovenijo priletel iz Dresdna, kjer je dolgo v noč koncertiral, zdaj pa ga čaka še mini turneja po Sloveniji. Obiskal bo Bled in (ker je slišal, da je tudi tam lepo), morda tudi Bohinj, nato pa mu bodo razkazali še, se razume, Sevnico.

Igralca zdaj čaka mini turneja po Sloveniji, po Ljubljani bo med drugim obiskal Bled in Sevnico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Igralca zdaj čaka mini turneja po Sloveniji, po Ljubljani bo med drugim obiskal Bled in Sevnico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne spreglejte