SiolNET. Trendi Glasba
5,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zmagovalka Eme 2020 je Ana Soklič!

5,46

termometer

Ana Soklič - Ema 2020 | Na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije na Nizozemskem nas bo zastopala Ana Soklič. | Foto: STA
Na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije na Nizozemskem nas bo zastopala Ana Soklič. Foto: STA

Slovenci smo nocoj izbirali svojega predstavnika za Pesem Evrovizije 2020, tekmovanje bo maja na Nizozemskem. Za zmago na Emi se je potegovalo 12 izvajalcev, na koncu je šla v roke Ani Soklič, ki je prepričala s skladbo Voda.

Voditeljske niti letošnje Eme je že četrtič v rokah držal Klemen Slakonja, iz zaodrja se je javljala članica priljubljenega dua Neki Neki Maja Pinterič. Kot glasbena gosta večera sta nastopila lanska zmagovalca Zala Kralj in Gašper Šantl. Tudi tokrat je bilo tako, da je o usodi zmagovalca odločala kombinacija mnenja tričlanske žirije in telefonskega glasovanja gledalcev.

Zala Kralj, Gašper Šantl Trendi Zala in Gašper: Dobila sva veliko ljubezni in veliko sovraštva #intervju

Najprej je izmed vseh 12 nastopajočih žirija, ki so jo sestavljale Darja Švajger, Nuša Derenda in Maja Keuc, določila dve superfinalistki, ki sta se na odru zatem predstavili še enkrat. To sta bili Ana Soklič s skladbo Voda in Lina Kuduzović s pesmijo Man like u.

Druga superfinalistka po izboru tričlanske žirije je bila Lina Kuduzović, ki jo je nato v telefonskem glasovanju premagala Ana. | Foto: STA Druga superfinalistka po izboru tričlanske žirije je bila Lina Kuduzović, ki jo je nato v telefonskem glasovanju premagala Ana. Foto: STA

Nato pa ste med njima prek telefonskega glasovanja veliko zmagovalko izbirali gledalci, in sicer ste za slovensko predstavnico na letošnji Pesmi Evrovizije izbrali Ano Soklič.

Za vozovnico v Rotterdam na Nizozemskem, kjer bo maja 65. tekmovanje za pesem Evrovizije, so se sicer poleg Ane in Line potegovali še Simon Vadnjal (Nisi sam), Saška (Še kar lovim tvoj nasmeh), Gaja Prestor (Verjame vase), Inmate (The Salt), Manca Berlec (Večnost), Tinkara Kovač (Forever), Božidar Wolfand - Wolf (Maybe Someday), Parvani Violet (Cupid), Klara Jazbec (Stop the World) in IMSET (Femme fatale).

Zala Kralj in Gašper Šantl Trendi Zmagovalca Eme iskreno o kritikah in komentarju Lee Sirk #intervju #video Lea Sirk Trendi Lea Sirk o kletvici na Emi: Pristno ste me vzljubili, zdaj pa v eni noči spljuvali #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin