Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
25. 4. 2019,
15.06

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

5

Natisni članek

Evrovizija Zala Kralj & Gašper Šantl

Četrtek, 25. 4. 2019, 15.06

4 leta, 12 mesecev

Zala Kralj & Gašper Šantl: njuno pesem prepevajo tudi Hrvati #video #intervju

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

5

Zala Kralj, Gašper Šantl | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Tik pred odhodom v izraelski Tel Aviv sta Zala Kralj in Gašper Šantl dala še enega od zadnjih intervjujev za slovenske medije. Priznala sta, da sta jih že malce sita, a sta vesela, da sta se, zahvaljujoč Emi, dotaknila ogromno ljudi. Tudi Hrvatov.

Zala Kralj in Gašper Šantl
Trendi Zmagovalca Eme iskreno o kritikah in komentarju Lee Sirk #intervju #video

Zala Kralj in Gašper Šantl že od zmage na letošnji Emi kažeta, da ne dohajata vsega pompa, ki se ustvarja okrog njiju. Povsem prostih dni, ko se lahko posvetita samo drug drugemu, praktično nimata, saj se vse vrti okrog Evrovizije.

V izraelski Tel Aviv, kjer se bo tekmovanje dogajalo letos, bosta odpotovala 3. maja, pred odhodom pa sta za slovenske medije dala še zadnje intervjuje. Razkrila sta, kakšen nastop pripravljata za evrovizijski oder, v katerem jeziku bosta pela in kako se spoprijemata s tem, da ju zdaj pozna skoraj vsa Slovenija.

Zala Kralj, Gašper Šantl | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Ema je nekaj, na kar te nihče ne more pripraviti"

Ste že kaj siti teh medijskih obveznosti?

Gašper: Kar, da (smeh, op. p.).

Zala: Pravzaprav da, lagala bi, če bi rekla ne.

Ste si pred prijavo na Emo sploh predstavljali to intenzivnost, ki vas zdaj obkroža?

Gašper: To je nekaj takšnega, na kar te nihče ne more pripraviti, ker je preveč vsega za dojeti, koliko se ti spremeni življenje. Po pravici povedano, bi bilo najino življenje verjetno bolj enostavno in lahkotno brez tega, je pa to takšna izkušnja, ki jo zelo ceniva in se lahko iz nje ogromno naučiva.

Kako pa se spoprijemate s prepoznavnostjo na ulici?

Zala: Res je veliko tega in včasih je v redu, včasih pa ljudje ne opazijo, da si mogoče utrujen ali pa da nama ni do tega, da bi govorila o Evroviziji. Prijetno pa je, ko pride do naju nekdo, ki se mu res vidi, da mu je všeč najina glasba, ne zato, ker sva bila na televiziji, to nama je malo nadležno. Da se delo dotakne človeka, pomembno je, kar ustvarjaš.

Dnevi so res natrpani, ali si sploh lahko vzamete čas samo zase?

Zala: No, ni tako hudo, a vsak dan imava nekaj. In ko se hočeš ravno sprostiti, pride neka e-pošta ali telefonski klic. Redki so trenutki, da bi se res sprostila, ampak mislim, da je to vse dobro in vse te izkušnje vodijo do tega, da bova enkrat delala samo tisto, kar si želiva.

Gašper: Ne gre za to, da bi nehala dajati intervjuje, ampak da bi lahko uredila tako, kot nama ustreza. Zdaj je pač vse naenkrat in veliko naenkrat. Včeraj sva bila na primer ves dan v Zagrebu zaradi intervjujev.

Kako je bilo?

Zala: Zelo prijetno, zaspala sva v parku ob dveh popoldne (smeh, op. p.). Nekateri intervjuji so res prijetni in včeraj je bil prijeten dan, tudi intervjuji niso bili preveč naporni.

Aleš Vovk - Raay
Trendi Raay: Da Slovenija ne more zmagati na Evroviziji, je neumnost #intervju

Hrvati razumejo vajino pesem in jo pojejo?

Zala: Da, seveda (smeh, op. p.).

Gašper: Celo gospod v Izraelu na recepciji jo zna zapeti. (V Tel Avivu sta bila namreč že pred dvema tednoma, ko sta snemala promovideo za Evrovizijo, op. p.).

Kako se vama zdi, da ljudje pojejo vajine pesmi?

Zala: To je nekaj najbolj norega. Že to, da se pesem nekoga dotakne, je res prijetno, da si pa še zapomni besedilo in melodijo, je pa res kul.

Lahko pričakujemo enak nastop kot na Emi, v slovenščini, kot ste že napovedali?

Gašper: Da. Za naju je pomembnejše, kakšno je vzdušje med nama na odru, to je tisto, kar hočejo ljudje videti. Upam, da kljub morebitni utrujenosti doseževa to.

Zala in Gašper bosta v Tel Avivu nastopila kot peta v prvem predizboru, 14. maja. Če se bosta uvrstila v veliki finale, ju nastop čaka še v soboto, 18. maja.

Zala Kralj, Gašper Šantl | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Nama je 'ful kul', da se to dogaja in da se dogaja zdaj"

Zala in Gašper sta na predevrovizijskem srečanju z novinarji še dodala, da sta, čeprav pogrešata proste dni, zasebnost in kakovosten čas zase, vesela, da sta dobila priložnost predstaviti Slovenijo na Evroviziji. "Nama je 'ful kul', da se to dogaja in da se dogaja zdaj," je dejal Gašper.

Veseliva se, ampak se nama zdi ves pomp še vedno malo čuden, ker midva predvsem ustvarjava glasbo, to ostaja najin smisel vsega.

Mlada predstavnika Slovenije bosta nastopila v prvem predizboru, a se na nastop posebej ne pripravljata, zgolj v psihološkem smislu, je še razložil Gašper, Zala pa dodala, da bo nastop pravzaprav identičen kot na Emi, saj je to njuna ideja že od samega začetka. "Ne zdi se mi smiselno, da bi zdaj to spreminjala, ker niti ne bi šlo skupaj z najinim sporočilom. Ne bo perja in bleščic, žal."

Zala Kralj, Gašper Šantl | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Zala in Gašper o ...:

... tem, česa se najbolj veselita pri Evroviziji:
Da bova spoznala druge glasbenike, saj na to ne gledava kot na tekmovanje, ampak se hočeva čim bolj predstaviti ljudem, ki še niso slišali najine glasbe.

... o številnih pozitivnih odzivih:
Zelo sva vesela pozitivnih odzivov, ki jih je zadnje čase res veliko. To, da sva se dotaknila ljudi, nama pomeni vse in vesela sva, da se pojavlja tudi povpraševanje v tujini, ker nama to daje zagon in manevrski prostor za naprej. Vsakič, ko se nekdo poveže z najino glasbo, sva počaščena. Bi pa rada šla naprej kot Zala in Gašper, ne nekdo, ki je povezan samo z Emo.

... o stavnicah, ki jima napovedujejo visoko uvrstitev:
Po svoje sva vesela, po drugi strani pa nočeva razmišljati o tem, ker je to nek dodaten pritisk. Nama je čisto vseeno, na katerem mestu sva na koncu, saj je, če se dotakneva že ene osebe, to vse, kar si želiva. Trudiva se, da sploh ne bi razmišljala o tem. Pravzaprav se nama zdi neumno, da so te stvari tekmovalne, zakaj se ne bi vsi predstavili, ne da bi bil nekdo prvi in nekdo zadnji? Tako bi bilo za vse boljše. Očitno moramo vedno izbrati nekoga, ki je glavni, in nekoga, ki je zadnji in potem nastrada.

Preverite tudi:

Zala Kralj in Gašper Šantl
Trendi Kaj o visoki evrovizijski napovedi pravita Zala in Gašper?
Zala Kralj in Gašper Šantl
Trendi Evrovizija 2019: so stavnice naklonjene Sloveniji? #video
Ne spreglejte