Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2022,
10.19

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

požar Kras glasba dobrodelni dogodek dobrodelni koncert

Četrtek, 8. 9. 2022, 10.19

1 leto, 7 mesecev

V Zelenem gaju in na Vojščici dobrodelni maraton Za Kras

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dobrodelni maraton za Kras | Med nastopajočimi na dobrodelnem glasbenem maratonu bo tudi Pero Lovšin. | Foto Osebni arhiv

Med nastopajočimi na dobrodelnem glasbenem maratonu bo tudi Pero Lovšin.

Foto: Osebni arhiv

V Zelenem gaju in na Vojšici 23. in 24. septembra pripravljajo dvodnevni dobrodelni glasbeni maraton Za Kras. Na maratonu bo nastopilo več kot 30 glasbenih skupin, ves izkupiček in prejete donacije pa bodo namenjeni obnovi Markove koče, ki je v požaru na Krasu zgorela, in trem prostovoljnim gasilskih društvom.

Maraton se bo začel v Zelenem gaju, in sicer 23. septembra ob 17. uri. Nastopili bodo: Bakan Rock Gang in DJ Lovro, Boštjan Pertinač, Božidar Wolfand Wolf, Chateau, Fair play, Las Vegas, Madbringer, Masters, Matjaž Zupan (California), Drago Mislej Mef, Pikapolonica, Popr n soul, Prizma, Razvaline, Rock heart, Slavko Ivančič, The Maff, Tinkara Kovač ter DJ Riki.

24. septembra ob 16. uri pa se bo glasbeni maraton nadaljeval na Vojščici. Nastopili bodo: Ac Dc cover band, Anderkaver, Avtomobili, Heaven X, Ibunge, Link Der Wasser, Mary Rose, Niet, Odprava Zelenega zmaja, Pelhan, Perkakšns, Pero Lovšin, Superhuman goats, Šank Rock akustika, The Foučers, Warfare (Italija), Zmelkoow in DJ Riki.

Na dobrodelnem dogodku bo nastopila tudi skupina Avtomobili. | Foto: Osebni arhiv Na dobrodelnem dogodku bo nastopila tudi skupina Avtomobili. Foto: Osebni arhiv

Vstopnice v predprodaji

Cena dnevne vstopnice v predprodaji znaša 13,5 evra, na dan dogodka pa 18 evrov. Vstopnice so že v predprodaji na vseh prodajnih mestih mojekarte.si. V Novi Gorici so vstopnice na voljo v Zoso Shop, kjer lahko vstopnice za skupine naročite z dodatnim popustom.

Ves izkupiček od glasbenega maratona (vstopnice, pijača, hrana) in prejete donacije bodo namenjene obnovi Markove koče, ki je po informacijah pristojnih služb edini pogoreli objekt v požaru, in trem prostovoljnim gasilskim društvom na območju požara (PGD Komen, PGD Kostanjevica na Krasu in PGD Renče-Vogrsko). Vsi nastopajoči in sodelujoči so k projektu pristopili pro bono.

Na Krasu zgorelo več kot 3.500 kvadratnih metrov gozdov

Krasu je pred približno mesecem dni prizadel največji požar v zgodovini Slovenije, ki je terjal pravo opustošenje in ustvaril nepopravljivo škodo. Kras je drugačen, narava uničena in ljudje potrti. Da si bodo opomogli, bo trajalo leta. Zgorelo je namreč več kot 3.500 kvadratnih metrov gozdov, travnikov in polj, nastalo pa je tudi ogromno gmotne/materialne škode. Neizmerna zahvala gre gasilcem, sekačem, vojakom, civilni zaščiti in drugim pripadnikom enot, ki so požar dva tedna požrtvovalno krotili in ga na koncu tudi uspešno pogasili.

Požrtvovalni gasilci (teh je bilo daleč največ) so prostovoljno prihajali iz vse Slovenije in vseh gasilskih društev. Zapustili so delovna mesta, obveznosti, družine in otroke, tvegali svoja življenja in prostovoljno podaljševali svoje izmene – vse to, da bi Krasu pomagali. Hvala vam! Gasilci, ki delujejo prostovoljno, so med požarom izgubili tudi veliko prepotrebne opreme.

Novice Si bo Kras opomogel? Takšno je trenutno stanje. #video
slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Lepa gesta slovenskih odbojkarjev: Stožice bodo prežete z zmagovito energijo s Krasa
Kras
Novice Na goriškem Krasu začeli odstranjevati lesno biomaso po požaru #video
Ne spreglejte