Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Sreda,
19. 6. 2019,
12.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

1

Natisni članek

Tom Jones Stožice koncert glasba

Sreda, 19. 6. 2019, 12.50

4 leta, 10 mesecev

Tom Jones z največjimi uspešnicami ogrel Ljubljano #video

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

1

Tom Jones Stožice | Jones obljubil, da bo ustvarjal še mnoga leta in se spet vrnil tudi v Ljubljano.  | Foto Metka Prezelj

Jones obljubil, da bo ustvarjal še mnoga leta in se spet vrnil tudi v Ljubljano.

Foto: Metka Prezelj

79-letni valižanski pevec Tom Jones je v torek zvečer prvič nastopil v Sloveniji in s številnimi uspešnicami razvnel Stožice. S še vedno izjemnim prepoznavnim soul glasom, s stasom, zaradi katerega bi se marsikdo začudil njegovi letnici rojstva, in svojo energijo je požel stoječ aplavz množice, ki je do zaključka koncerta popolnoma napolnila tudi prostor pod odrom.

Koncert je 15 minut čez 20. uro začel z Burning Hell Johna Lee Hookerja, kasneje pa so se zvrstile številne uspešnice, ki jih je občinstvo po prvih znanih tonih pozdravljalo z navdušenjem in nato ob njih tudi glasno prepevalo.

Takšne so bile Delilah, Sexbomb, Green Green Grass Of Home, You Can Leave Your Hat On in mnoge druge, z izborom uspešnic drugih velikih glasbenikov, kot so Jerry Lee Lewis, Little Willie John, Solomon Burke, Lewis Armstrong in drugi, pa se je poklonil tudi njim.

Poslušalci so bili v Stožicah deležni 100-minutnega repertoarja z mnogimi zimzelenimi uspešnicami Jonesove 55-letne kariere. | Foto: Metka Prezelj Poslušalci so bili v Stožicah deležni 100-minutnega repertoarja z mnogimi zimzelenimi uspešnicami Jonesove 55-letne kariere. Foto: Metka Prezelj

Poslušalcem je ta večer namenil 21 skladb, ki jih je odpel brez odmora ob odlični sodobni spremljevalni zasedbi in skladbam primerni kulisi, ki je še dodatno poskrbela za vzdušje. Med temi je zagotovo izstopala umirjena Tower Of Song Leonarda Cohena, ob kateri so se v ozadju prikazovali posnetki razmišljujočega Jonesa med sprehajanjem po zapuščeni hiši, publika pa je prikimavala ob besedilu, v katerem je Jones pel "I was born like this, I had no choice, I was born with the gift of a golden voice" (v prevodu: rodil sem se takšen, nisem imel izbire, rodil sem se z darom zlatega glasu).

Video: You Can Leave Your Hat On v Stožicah

Repertoar uspešnic, ki jih je v Stožicah odpel Jones

1. Burning Hell
2. Run On
3. Mama Told Me Not To Come
4. Did Truble Me
5. Raise A Ruckus


6. Sex Bomb
7. Take My Love (I Want To Give It)
8. Breakup
9. Cry to me
10. Delilah
11. I'll Never Fall In Love Again


12. Soul Of A Man
13. Tower Of Song
14. Green Green Grass Of Home
15. What's New Pussycat
16. It's Not Unusual
17. You Can Leave Your Hat On


18. If I Only Knew
19. I Wish You Would
19. What A Wonderful World
20. Kiss
21. Strange Things

Video: Sexbomb v Stožicah

Energični Jones je s pestrim repertoarjem poskrbel, da so si mnogi poiskali dovolj prostora, da so lahko ob uspešnicah poplesavali. Tudi z umirjenimi, kot je bila tudi Armstrongova What A Wonderful World, ki jo je zapel po tem, ko ga je občinstvo z glasnim aplavzom priklicalo nazaj na oder, je povzročil številne raznežene nasmeške na obrazih in dokazal, da po 55-letni glasbeni karieri in pri svojih 79 letih upravičeno prireja turneje in polni dvorane po svetu.

Navdušeno občinstvo je Jonesu glasno vzklikalo in ploskalo.  | Foto: Metka Prezelj Navdušeno občinstvo je Jonesu glasno vzklikalo in ploskalo. Foto: Metka Prezelj

Po stotih minutah brezhibno odpetih uspešnic je predstavil zasedbo in se ji zahvalil, občinstvu pa obljubil, da se zagotovo še vrne, saj namerava ustvarjati še veliko, veliko let.

Video: Tom Jones predstavi ekipo in se poslovi

Tom Jones
Trendi V Ljubljano prvič prihaja legendarni Tom Jones
Ne spreglejte