Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
19. 3. 2020,
13.53

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Evrovizija Koronavirus Ana Soklič Benjamin Dolić

Četrtek, 19. 3. 2020, 13.53

4 leta, 1 mesec

Slovenca, ki bi morala nastopiti na Evroviziji: Zdravje je prioriteta #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ana Soklič | Ani Soklič je na Emi uspelo zmagati v tretje, a na velikem evrovizijskem odru letos žal ne bo nastopila. | Foto Adrijan Pregelj

Ani Soklič je na Emi uspelo zmagati v tretje, a na velikem evrovizijskem odru letos žal ne bo nastopila.

Foto: Adrijan Pregelj

Po včerajšnji novici, da so morali zaradi novega koronavirusa odpovedati tudi izbor Pesem Evrovizije, sta se oglasila Slovenca, ki bi nastopila na odru v Rotterdamu: Ana Soklič, ki bi morala zastopati Slovenijo, in Ben Dolić, ki ga je na Nizozemsko hotela poslati Nemčija.

Predstavniki Evropske radiodifuzne zveze (EBU) so včeraj sporočili, da so ukrepi za omejitev okužb s koronavirusom odnesli tudi letošnji izbor Pesem Evrovizije. Predstavniki sodelujočih držav so tako ostali brez težko pričakovanega nastopa, o katerem so mnogi sanjali skoraj vso svojo kariero.

Med njimi tudi naša predstavnica Ana Soklič, ki ji je zmaga na Emi letos uspela v tretje.

"Žal je tako, a situacija v Evropi in po svetu ne omogoča izvedbe tovrstnih prireditev. Kakšna bo usoda mojega evrovizijskega sodelovanja in skladbe Voda, so zdaj lahko zgolj predvidevanja," je komentirala odpoved izbora in dodala, da bo evrovizijsko različico skladbe Voda, tako kot je bilo načrtovano, kljub temu izdala v prihodnjih dneh.

Doma bo moral ostati tudi slovenski predstavnik Nemčije

Brez nastopa na velikem odru, ki ga spremlja na milijone gledalcev, je ostal tudi Ben Dolić, ki bi moral v Rotterdamu zastopati Nemčijo. Na svojem profilu na Instagramu je zapisal, da je razočaran zaradi odpovedi, a se zaveda, da je glede na trenutne razmere po svetu to edina prava odločitev. 

"Ne glede na vse, zdravje je na prvem mestu. V teh težkih časih moramo skrbeti drug za drugega in držati skupaj, da lahko prebrodimo to krizo. Skrbite zase in ostanite doma."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey guys, I am absolutely devastated about the cancellation of the Eurovision Song Contest 2020, but in the view of this current situation it is the only right thing to do. No matter what, health simply comes first. In these hard times we have to take care of each other and stick together to overcome this crisis. Please stay safe and stay at home! Thank you for the support! I love you all! ❤ #stayhome _______________________________ Hei ihr Lieben, die Nachricht über die Absage des Eurovision Song Contest 2020 hat mich persönlich tief getroffen und ich bin unendlich traurig. Angesichts der Lage um uns herum ist die Absage aber das einzig Richtige. Egal, was geschieht, die Gesundheit geht einfach vor. In diesen harten Zeiten müssen alle aufeinander Acht geben und zusammen halten, damit wir diese Krise gemeinsam überwinden können. Passt auf euch auf und bleibt Zuhause! Danke für eure Unterstützung! Ganz viel Liebe für euch! ❤ #wirbleibenzuhause

A post shared by Ben Dolic (@bendolic) on

Ben se je rodil leta 1997 v Ljubljani in pri 12 letih že sodeloval v oddaji Slovenija ima talent, v kateri je prišel do polfinala. V srednješolskih letih je nato postal član skupine D Base, s katero je leta 2016 nastopil na slovenskem izboru za Evrovizijo, na Emi.

Pri osemnajstih letih se je z družino preselil v Švico, leta 2018 se je preselil v Berlin, kjer se je začel bolj resno ukvarjati s pevsko kariero. V istem letu je svojo srečo preizkusil v osmi sezoni pevske oddaje The Voice Germany, kjer je zasedel drugo mesto.

Ben Dolič
Trendi Nemčijo bo na Evrosongu zastopal Slovenec #video

Bosta ostala brez nastopa na velikem evrovizijskem odru?

Predstavniki EBU ob sporočilu o odpovedi še niso vedeli, kakšna bo usoda zmagovalcev letošnjih nacionalnih izborov, ki so ostali brez velikega izbora - ali bodo sodelovali na tekmovanju prihodnje leto ali spet sledijo nacionalni izbori in bodo letošnji zmagovalci ostali brez nastopa. 

Prav tako ni jasno, ali bo prizorišče v Rotterdamu na Nizozemskem obveljalo tudi prihodnje leto.

Letošnji, že 65. izbor Pesem Evrovizije je bil sicer načrtovan 12., 14. in 16. maja letos. Ana Soklič bi morala nastopiti 12. maja v prvem polfinalnem večeru, Ben pa v finalnem večeru 16. maja, saj Nemčija spada v tako imenovano skupino velikih pet, katerim samodejno pripada vstopnica za veliki finale.

Za zdaj še ni jasno, ali bo prizorišče v Rotterdamu na Nizozemskem obveljalo tudi prihodnje leto. | Foto: Getty Images Za zdaj še ni jasno, ali bo prizorišče v Rotterdamu na Nizozemskem obveljalo tudi prihodnje leto. Foto: Getty Images

Preberite tudi:

Ana Soklič
Trendi Zmagovalka Eme: Ta posel je tako težek, da se včasih zdi bolje odnehati #intervju #video
Ne spreglejte