Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
18.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Shakira ocenili smo

Četrtek, 24. 4. 2014, 18.37

6 let, 7 mesecev

Shakira – Shakira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najuspešnejša kolumbijska glasbenica je izdala deseti studijski album, ki ga je poimenovala kar po sebi, Shakira.

Kolumbijska plavolaska, ki poleg svojega vokala obvladuje tudi trebušni ples, je izdala deseti studijski album, četrti po vrsti, ki ga je zapela v angleščini. Hkrati pa je to tudi prvi album v angleškem jeziku po letu 2009, ko je izdala uspešen album She Wolf.

37-letna mamica, ki je s španskim nogometašem, branilcem FC Barcelone Gerardom Piquejem januarja 2013 dobila sina Milana, je z najavnim singlom Can't Remember To Forget You napovedala veliki povratek na glasbene lestvice, precej pozornosti pa je bil deležen tudi videospot zanj. Skladbo je namreč posnela v sodelovanju z barbadoško pevko Rihanno, zato je bil video, v katerem v vročem objemu in ob miganju z boki burita domišljijo, edina logična poteza.

Sledil mu je bolj umirjen singel Empire, v katerem Shakira zapoje nekoliko drugače, kot smo vajeni. Še vedno sicer globoko diha in glasno vzdihuje, a je njen glas slišati bolj nežno – vsaj do rockerskega refrena. Nežen je tudi videospot, v katerem se glasbenica pokaže v romantični beli obleki – spet do preobrata v črnini ob refrenu.

Na albumu je zbranih še kar nekaj sodelovanj z velikimi imeni glasbeni industrije, kot so avtorja Sia Furler in Steve Mac, producent John Hill ter dueti z Blakom Sheltonom in zasedbo Magic!.

Album odpre mainstream singel Dare (La La La), ki zveni kot nekaj, kar bomo morali poslušati ob nogometnem prvenstvu in še po koncu poletja. Kot namigne že naslov, je refren pesmi precej neizviren – la, la, la …

V pesmi You Don't Care About Me med Shakirinem objokavanju zaznamo vpliv latinskega popa, Cut Me Deep pa v sodelovanju z reaggae zasedbo Magic! zveni kot nekaj, čemu bi za trenutek prisluhnili celo oboževalci Boba Marleyja. Sledi še pesem Spotlight, ki je mešanica pesmi Katy Perry in Avril Lavigne. Broken Record je ljubezenska pesem, v country-pop pesmi Medicine pa ob Shakiri zapoje Blake Shelton. Pri pesmi z naslovom 23 je na svoj račun prišel tudi Pique, saj naj bi bil glavni navdih pri njenem nastajanju. Pesmi The One Thing sledi Loca Por Ti, ki je prav tako namenjena Piqueju.

Kolumbijka je sestavila še en prodajno zelo uspešen, žanrsko raznolik, a v jedru pop album, v katerem ne manjka zvok kitare, s katero pozira že na njegovi naslovnici, ob country dodatku pa ujamemo tudi dance in reggae ritme. Ob elektro zvokih Shakira ostaja zvesta svojemu slogu petja, ki na trenutke sicer zveni, kot bi pela skozi nos, a ima ravno zaradi tega nek poseben in prepoznaven zven. Album je poslušljiv, a ostaja v Shakirinih okvirih, nekaj, kar bi od kolumbijske zvezdnice pričakovali, brez večjih presenečenj ali presežkov.

Ne spreglejte