Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2023,
7.50

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Shakira

Natisni članek

Sreda, 27. 9. 2023, 7.50

9 mesecev, 3 tedne

Shakiri grozi že drugo sojenje zaradi utaje davkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Shakira | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Pop zvezdnici Shakiri grozi že drugo sojenje, saj naj bi španskim davčnim organom dolgovala skoraj 6,7 milijona evrov. Špansko državno tožilstvo, pristojno za gospodarske prekrške, je v torek pri pristojnem preiskovalnem sodišču v mestu Esplugues de Llobregat pri Barceloni vložilo kazensko ovadbo v preiskavi domnevne davčne utaje.

Predhodno preiskavo proti Shakiri so uvedli julija na podlagi prijave davčnega urada zaradi dveh morebitnih kaznivih dejanj v zvezi z davkom na dohodek in premoženje v letu 2018. Preiskovalno sodišče mora zdaj odločiti, ali mora glasbenica tudi v tej davčni zadevi sesti na zatožno klop.

46-letna Kolumbijka ima sicer že dlje časa težave s španskimi davčnimi organi in sodstvom. Pevka bo morala letos v Barceloni najverjetneje stopiti pred sodišče zaradi domnevnega neplačila davka od dohodkov v višini 14,5 milijona evrov za obdobje med letoma 2012 in 2014. Tožilstvo zaradi neplačila davka za Shakiro zahteva osem let in dva meseca zaporne kazni ter globo v višini 23,8 milijona.

Glasbenica je sicer za prvi primer večkrat zatrdila, da je nedolžna ter da je bila v letih 2012, 2013 in 2014 zavezana k plačilu davkov na Bahamih. Zatrdila je tudi, da je plačala vse davke in obresti.

Julija lani je zavrnila zunajsodno poravnavo v Španiji, kjer je nekaj časa živela z nekdanjim španskim nogometašem Gerardom Piquejem. Po ločitvi se je sicer Shakira s sinovoma preselila v Miami.

Oglejte si še:

Joan Pique, Shakira
Trendi Shakira se je v novi skladbi spravila na bivšega tasta
Ne spreglejte