Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
10.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

album top 10 izbor lestvica

Sreda, 23. 12. 2020, 10.00

3 leta, 4 mesece

Razglasili najboljše albume in pesmi leta 2020 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

V izbor najboljših albumov in pesmi letošnjega leta je združenih 35 glasbenih lestvic najbolj vplivnih svetovnih glasbenih medijev.

Britanski BBC je razkril izbor najboljših albumov in pesmi letošnjega leta, ki so ga sestavili s pomočjo vplivnih glasbenih revij, blogov, časopisov in drugih, med njimi pa so se znašli New Musical Express, Rolling Stone, BBC 6 Music, avstralski Double J in danska revija Gaffa. Kritiki so med priljubljene uvrstili 204 albume.

Skladba Fetch The Bolt Cutters z istoimenskega albuma Fione Apple, ki je obveljal za najboljšega v letu 2020:

Glasbeni kritiki so kot najboljšega ocenili album Fetch The Bolt Cutters, prvi album ameriške kantavtorice Fione Apple po osmih letih, sledita ameriški glasbenici Phoebe Bridgers z albumom Punisher in Taylor Swift z albumom Folklore, navaja STA.

Med prvih deset so uvrščeni še Dua Lipa s Future Nostalgia, Run The Jewels z RTJ4, Waxahatchee s Saint Cloud, Perfume Genius s Set My Heart On Fire Immediately, Haim z Women In Music Pt. III, Bob Dylan z Rough And Rowdy Ways in Chloe x Halle z Ungodly Hour.

Singel leta ima tudi najbolj iskano besedilo leta

Med singli je prvo mesto osvojila pesem WAP raperk Cardi B in Megan Thee Stallion, ki je zasedla tudi vrhove glasbenih lestvic na obeh straneh Atlantika, prav tako pa je zaradi svoje neposredne vsebine o seksualni svobodi imela najbolj iskano besedilo leta, poroča STA.

Singel leta 2020:

Na drugem mestu je Megan Thee Stallion, in sicer s singlom Savage, tretje mesto pa je zasedla francoska kantavtorica Christine and the Queens s pesmijo People I've Been Sad.

Do desetega mesta najboljših singlov si sledijo Lady Gaga in Ariana Grande z Rain On Me, The Weeknd z Blinding Lights, Phoebe Bridgers s Kyoto in nato z I Know The End, Bad Bunny s Safaera, Dua Lipa s Physical in Miley Cyrus z Midnight Sky.

Preberite še:

Trendi Cardi B se brani obtožb o vulgarnosti: Zame je to normalno #video
Ne spreglejte