Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2014,
20.13

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jay Z Diddy Eminem Nicki Minaj Drake Kanye West Pharrell Williams

Sreda, 24. 9. 2014, 20.13

5 mesecev, 1 teden

Največji zaslužkar v hip hopu v enem letu do kar 620 milijonov dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Legenda hip hopa Dr. Dre je le v tem letu zaslužil neverjetnih 620 milijonov dolarjev. Po poročanju revije Forbes mu sledi Jay Z s 60 milijoni zaslužka.

Da se v glasbeni industriji obračajo ogromne vsote denarja, nikakor ni skrivnost, a letošnja Forbesova lestvica največjih zaslužkarjev v tej industriji je vseeno zelo zanimiva, saj lahko na prvem mestu občudujemo absolutni rekord, ki ga bo težko preseči. Dr. Dre: 620 milijonov dolarjev Absolutni rekord v zaslužku v glasbeni industriji je v letu 2014 že postavil raper in producent Dr. Dre, ki bi s svojimi 620 milijoni zaslužka zlahka pokril seštevek zneskov preostalih 20 najbolje plačanih hip hop zvezdnikov na svetu.

Za velikanski zaslužek se mora zahvaliti svoji poslovni odločitvi, ko je pred leti sklenil sodelovanje z Jimmyjem Iovinom, s katerim sta ustvarila znamko Beats by Dre, to pa letos za neverjetne tri milijarde ameriških zelencev prodala tehnološkemu velikanu Applu.

Jay Z: 60 milijonov dolarjev Drugi na lestvici največjih zaslužkarjev med raperji je Jay Z, ki s 60 milijoni ameriških dolarjev obvladuje dobršen del omenjenega glasbenega žanra. Bogastvo služi predvsem s svojo založbo in tudi s koncerti, ki ob rastoči priljubljenosti prinašajo vedno večji del bogastva.

Poseben uspeh v zadnjem letu pa je za Jay Z-ja tudi sodelovanje s tehnološkim podjetjem Samsung, ki se je odločilo, da bo še pred izidom njegove nove plošče kupilo kar milijon izvodov in s tem poskrbelo, da bo dobila platinasti certifikat še pred uradnim datumom izida.

Diddy: 60 milijonov dolarjev Raper Diddy se v glasbenem in poslovnem svetu ne znajde nič slabše kot Jay Z, saj je v zadnjih 12 mesecih ustvaril prav tolikšno bogastvo. Tudi on večji del svojih prihodkov ustvari s sodelovanji v trženjskih kampanjah, v katerih so v ospredju alkohol in oblačila.

Drake: 33 milijonov dolarjev Dobro polovico zaslužka predhodnih zvezd hip-hopa si je v preteklih mesecih pridelal Drake. Večina tega zneska je od njegovega novega albuma Nothing Was the Same, ki se je prodal v več kot štirih milijonih izvodov.

Velik, 10-milijonski del dobička mu je prineslo tudi sodelovanje z blagovno znamko Nike, kar dokazuje, da za velike zaslužkarje v svetu glasbe le petje nikakor ne zadošča več.

Kanye West: 30 milijonov dolarjev Čeprav bi pričakovali, da je Kanyjeva denarnica glede na njegov vzvišen odnos še nekoliko težja, je letni zaslužek 30 milijonov ameriških zelencev še vedno precej lepa številka.

Večino tega premoženja si je prislužil s svetovno turnejo, manjši delež pa je prispevalo tudi njegovo sodelovanje v resničnostnem šovu V koraku z družino Kardashian, s katerim raper in producent širi svojo prepoznavnost.

Pharrell Williams: 22 milijonov dolarjev Pevec Pharrell Williams, ki je zaradi svoje izjemno priljubljene skladbe Happy med drugim kriv tudi za poplesavanje množic po vsem svetu, se je v zadnjih 12 mesecih ustavil pri 22 milijonih dolarjev zaslužka.

Eminem: 18 milijonov dolarjev Veteran glasbene industrije Eminem se lahko pohvali z 18 milijoni zaslužka v preteklem letu, a glede na uspeh svetovne turneje, na katero se je podal skupaj s pevko Rihanno, bi se lahko zgodilo, da bomo prihodnje leto njegovo ime videli še nekaj stopničk višje na Forbesovi lestvici zaslužkarjev.

Nicki Minaj: 14 milijonov dolarjev Edina ženska na Forbesovi lestvici največjih zaslužkarjev glasbene industrije hip hopa je kontroverzna Nicki Minaj, ki največji delež denarja zasluži s sodelovanji z uveljavljenimi blagovnimi znamkami, kot so Mac, OPI in Pepsi.

Ne spreglejte