Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2015,
15.38

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Evrovizija Maraaya Regina Tanja Ribič Vili Resnik Alenka Gotar Tinkara Kovač Nuša Derenda

Petek, 15. 5. 2015, 15.38

6 mesecev, 1 teden

"Letos ni bojazni, da na Evroviziji ne bi prišli v finale"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
O možnostih za uvrstitev Maraaye v finale letošnje Evrovizije smo govorili z našimi nekdanjimi predstavniki Regino, Tanjo Ribič, Vilijem Resnikom, Alenko Gotar, Tinkaro Kovač in Nušo Derendo.

Duo Maraaya, ki ga sestavljata mož in žena Marjetka in Aleš Vovk - Raay, nas bo 21. maja zastopal na evrovizijskem tekmovanju na Dunaju. Če gre verjeti stavnicam, imamo letos zelo dobre možnosti za visoko finalno uvrstitev.

Še preden pa Maraaya s spremljevalno ekipo stopi na oder, smo naše nekdanje predstavnike povprašali, kaj bi svetovali letošnjima, poleg stavnic pa visoko uvrstitev napovedujejo tudi oni. Vili Resnik: Želim si in mislim, da potrebujemo finale Glasbenik Vili Resnik, ki nas je s pesmijo Naj bogovi slišijo leta 1998 zastopal v Birminghamu, pravi, da si letos zaslužimo finale. "Želim si in mislim, da potrebujemo finale. Zaslužimo si ga. Zadnja leta smo veliko vlagali v to, pa so nas vedno nekako odžagali," je povedal Vili, ki ima za Maraayo drugačen nasvet kot preostali sogovorniki.

"Vsi jima bodo rekli: 'Uživajta, žurajta!' Ni res! Ko imaš takšno odgovornost, ne moreš žurati, vedno je pritisk, da ne narediš napake," je prepričan Resnik.

Regina: Letos ni bojazni, da ne bi prišli v finale Irena Kogoj, ki jo bolj poznamo pod umetniškim vzdevkom Regina, je Dan najlepših sanj leta 1996 v Oslu odpela še z nosečniškim trebuščkom, nekoliko sramežljivo pa nam je priznala, da je njena najljubša pesem, ki smo jo poslali na Evrovizijo, prav Dan najlepših sanj.

In kaj bi svetovala Raayu in Marjetki, ki sta že na Dunaju? "Oba sta zelo profesionalna, pesem in izvedba sta odlični, tako da ne potrebujeta prav ničesar več. Želim jima prijeten nastop, vse preostalo sta že naredila sama. Letos ni bojazni, da ne bi prišli v finale, za vse kaj več pa držimo pesti."

Alenka Gotar: Že vnaprej se lahko veselimo zelo visoke uvrstitve O njuni dobri pripravljenosti je prepričana tudi Alenka Gotar, ki nas je leta 2007 v Helsinkih predstavljala s pesmijo Cvet z juga.

"Mislim, da Raay dela vse prav. Od promocije, stika z mediji do tega, kako narediti pesem. Če bi jaz takrat imela toliko znanja, kot ga imam danes, bi počela točno to, kot delata Maraaya. Že vnaprej se lahko veselimo zelo visoke uvrstitve," je napovedala Gotarjeva.

Ključ do uspeha je, da si veliko upaš Naša lanska predstavnica Tinkara Kovač pravi, da Maraaya posebnih nasvetov ne potrebujeta, saj točno vesta, kaj počneta. "Potrebujeta le veliko topline tistih, ki jima bodo blizu, da jima bodo dali veliko moči, teh pa je, kot vidimo, veliko," pravi Tinkara.

Njenim mislim se pridružuje tudi Nuša Derenda, ki nas je leta 2001 v Köbenhavnu zastopala s pesmijo Energy: "Mislim, da imata že toliko izkušenj in zagnanosti, da sta dovolj samozavestna. Najpomembneje je, da verjameta vase in v svojo skladbo." Igralka Tanja Ribič, ki je pod slovensko zastavo leta 1997 s pesmijo Zbudi se nastopila v Dublinu, dodaja, da sta oba zelo izkušena, hkrati pa si tudi veliko upata, kar je ključ do uspeha.

Ne spreglejte