SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jay-Z podžiga jezo zaradi obiska Kube z novo pesmijo

1

termometer

 | Foto:
Ameriški glasbenik Jay-Z je v četrtek objavil novo pesem, v kateri govori o praznovanju pete obletnice poroke, ki sta jo s prav tako slavno soprogo Beyonce obeležila na Kubi.

Njun obisk Kube je pri floridskih Kubancih vzbudil ogorčenje, republikanski politiki pa bi ju najraje vrgli v zapor.

Bela hiša ni imela nič z izdajo dovoljenja Tiskovni predstavnik Bele hiše Jay Carney je moral spet odgovarjati na vprašanja o obisku glasbenikov na Kubi in je zagotovil, da Bela hiša ni imela nič z izdajo dovoljenja. Ponovil je, da je to v pristojnosti finančnega ministrstva ZDA. Jay-Z namreč poje o tem, da je šel na Kubo z dovoljenjem Bele hiše.

Po odgovore na finančno ministrstvo Carney je prosil naj se vsi umirijo, saj gre le za pesem, pri tem pa se je še pošalil, da se očitno Bela hiša verjetno bolje rima, kot finančno ministrstvo. Novinarje je spet poslal po odgovore na finančno ministrstvo, ki izdaja tovrstna dovoljenja.

Američani na Kubo le, če... Američani na Kubo ne smejo kot turisti, ampak se lahko tja odpravijo le, če utemeljijo, da gre za kulturni, verski, znanstveni ali novinarski obisk.

"Denar od obiska gre morilskemu režimu" "Obamova administracija mora pojasniti, kako sta lahko glasbenika dobila dovoljenje za turistični obisk Kube, ki je prepovedan. Takšni obiski dajejo denar okrutnemu, zatiralskemu in morilskemu režimu," je v ponedeljek objavil senator Marco Rubio. Grmela sta tudi oba republikanska kongresnika s Floride Ileana Ross-Lehtinen in Mario Diaz-Balart.

Dovoljenja izdaja finančno ministrstvo oziroma Urad za nadzor nad tujim premoženjem (Ofac). Ministrstvo je politikom pojasnilo, da je bil obisk dovoljen in zakonit. Dovoljenje je bilo izdano na prošnjo organizacije, ki promovira kulturne stike med ljudmi ene in druge države.

Navdušenje nad njunim obiskom Jay-Z in Beyonce sta šla na Kubo pretekli teden, s seboj pa sta popeljala tudi svoji materi. Potepala sta se po Havani, obiskovala restavracije in nočne klube ter se srečevala z umetniki, glasbeniki, plesalci in otroci. Kubanci so ju navdušeno pozdravljali, še posebej Beyonce, kar pa je šlo hudo v nos republikancem s Floride kubanskega porekla.

Jay-Z: kot fant iz geta dobil dovoljenje Bele hiše Jay-Z se je iz političnega cirkusa ponorčeval s svojo novo pesmijo v kateri med drugim pravi, da je Havano spremenil v Atlanto, da je kot fant iz geta dobil dovoljenje Bele hiše, da politiki le lažejo in bi ga radi zaprli, da ima rad Kubance, komunizma pa ne razume.

Beyonce, ki bo svojo najnovejšo turnejo začela 15. aprila v Srbiji, se na kritike ne odziva, saj ima pametnejše delo. Z Jay-Z-jem sta se poročila 4. aprila 2008 v Parizu, lani januarja pa sta dobila hčerko, ki sta jo poimenovala Blue Ivy.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin