Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
19.51

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hannah Mancini Malmo

Torek, 14. 5. 2013, 19.51

4 leta, 6 mesecev

Evrovizija 2013: Hannah in Slovenija ostali brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zgodba o Sloveniji v finalu se na Evroviziji 2013 ni končala srečno. Kljub napovedim, ki jih je dala Hannah pred začetkom tekmovanja, smo žal spet ostali praznih rok.

V torkovem večeru je nastopilo 16 držav, tretja po vrsti tudi naša predstavnica Hannah s skladbo Straight Into Love. Slovenije žal ne bomo videli v finalnem sobotnem večeru, bodo pa tam predstavniki iz Estonije, Danske, Rusije, Ukrajine, Nizozemske, Litve, Belorusije, Moldavije, Irske in Belgije.

Hannah na odru Evrovizije

Za začetek prireditve so organizatorji izbrali otroško različico lanske zmagovalne pesmi Euphoria, videti pa je bilo, da bo na odru tudi letos vse delovalo veličastno. Z otroki je zapela tudi Loreen, ki je zmago lani iz Bakuja prinesla na Švedsko.

S številko 1 je večer odprla osemletna Natália Kelly iz Avstrije, naslov njene skladbe je Shine. Po kodrasti avstrijski tekmovalki je na oder prišla mlada nosečnica Birgit iz Estonije s skladbo Et Uus Saaks Alguse.

Tretja je na oder prišla slovenska predstavnica Hannah. Videti je bila malce napeta, a vseeno dovolj sproščena. Minute so minile ob navijanju za Hannah!!! Hannah je svoje delo opravila suvereno, plesalci na odru so bili odlična popestritev. Dvorana na Švedskem je našo predstavnico nagradila z bučnim aplavzom. Škoda le, ker smo dobili občutek, da je Hannah nekajkrat izdal glas.

Evrovizija 2013 po nastopu Slovenije

Na oder so nato prišli hrvaški predstavniki Klapa s mora s skladbo Mižerija. Nastopili so v tradicionalnih oblačilih. Ubrano hrvaško petje je navdušilo občinstvo v dvorani, evrovizijska karavana pa je šla dalje. Na nastop je namreč čakalo še 12 nastopajočih.

Peta na odru prvega polfinalnega večera je bila Danska s skladbo Only Teardrops, ki jo je izvajala Emmelie de Forest. Sledila je Dina Garipova s skladbo What if. Dina sicer prihaja iz Rusije. Sedma predstavnica je bila iz Ukrajine. Zlata Ognevič s skladbo Gravity je nakazala, da bodo letos, vsaj v prvem polfinalnem večeru, prevladovale skladbe v angleškem jeziku.

Pod zaporedno številko osem je na odru stala Nizozemka Anouk s skladbo Birds. Prvo polovico je končala Črna gora. Skladbo z naslovom Igranka so izvedli Who See. Skladba je, milo rečeno, nekoliko drugačna. Nato pa pozor! Na odru so se pojavili astronavti! Črna gora je namreč poskrbela za prvo presenečenje večera z oblačili.

Druga polovica večera ...

Prva polovica je minila ... Sledila je druga polovica, ki jo je začel predstavnik Litve Andrius Pojavis s skladbo Something. Zaporedno številko 11 na prvem polfinalnem večeru Evrovizije je nosila Alena Lanskaja s pesmijo Solayoh. Alyona prihaja iz Belorusije, nekoliko etnično je obarvana tudi njena skladba.

Do glasovanja je ostalo samo še pet nastopajočih. Pod zaporedno številko 12 nas je poskušala navdušiti predstavnica Moldavije. Pevka Aliona Moon je nastopila s skladbo O Mie. Očarala je z zanimivo obleko in nekoliko futuristično frizuro.

Bo številka 13 srečna ali nesrečna za irskega predstavnika Ryana Dolana? Skladba ima sicer za Evrovizijo, ki je konec koncev le tekmovanje, pomenljiv naslov Only One Survives oz. Samo eden preživi. Bobnarski nastop je bil odličen! Številko 14 je nosila Despina Olympiou s Cipra. Skladba z naslovom An Me Thimasai je še ena nežna skladba, ki jih v tem večeru ni manjkalo.

Predzadnji je nastopil Roberto Bellarosa, ki prihaja iz Belgije, skladba pa nosi naslov Love Kills. Za konec pa še zadnja pesem prvega polfinalnega večera, ki jo je izvedla srbska dekliška skupina Moje 3 s skladbo Ljubav je svuda. Srbija je tokrat ob skladbi izbrala pin-up videz in malce drugačno koreografijo. Vse skupaj je bilo videti bolj kot muzikal.

Ne spreglejte