Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
16.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eurosong Dunaj Avstrija

Sobota, 23. 8. 2014, 16.49

8 let

Dunaj bo za Eurosong namenil 11,7 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mesto Dunaj se je, potem ko je bilo izbrano za prizorišče prihodnjega Eurosonga, že začelo pripravljati na to največje glasbeno tekmovanje na svetu.

Za 60. izbor za pesem Evrovizije, ki bo potekal med 19. in 23. majem 2015, bo avstrijsko mesto Dunaj namenilo 11,71 milijona evrov.

Avstriji je naslednji izbor pripadel, ker je v Koebenhavnu maja letos s pesmijo Rise Like a Phoenix zmagala bradata avstrijska pevka Conchita Wurst. Organizatorji avstrijske javne televizije ORF so izbirali med tremi prizorišči, in sicer v Gradcu, Innsbrucku in na Dunaju, ter se odločili za dunajsko dvorano Stadthalle. Da je Dunaj najprimernejša lokacija za Eurosong, je po nedavni raziskavi javnega mnenja prepričanih tudi 73 odstotkov Avstrijcev. Mesto bo prevzelo vse stroške Da bo avstrijska prestolnica v organizacijo prireditve vložila 11,71 milijona evrov, je napovedal vodja mestnega oddelka za izobraževanje, mladino, informiranje in šport Christian Oxonitsch.

Mesto bo prevzelo vse stroške najema in obnove dvorane Stadthalle v višini 8,89 milijona evrov. Za evrovizijsko vas v parku Prater, na trgu Heldenplatz ali v Muzejski četrti, kjer bodo navijači spremljali prenos Eurosonga, bodo namenili 150.000 evrov. Finalni večer bo 23. maja Odprtje Eurosonga bo 17. maja v dunajski Mestni hiši, udeležilo naj bi se ga tisoč gostov. Akreditiranim novinarjem in spremljevalcem bodo zagotovili brezplačno vožnjo z javnimi prevoznimi sredstvi, za prevoz delegacij pa bodo na voljo avtobusi, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Predizbora prihodnjega Eurosonga bosta potekala 19. in 21. maja, finale bo 23. maja 2015. Dunaj si od Eurosonga obeta večjo prepoznavnost po vsem svetu in pozitivne učinke za mesto tudi na dolgi rok. Dvorana, ki nikoli ne počiva Dunajska dvorana Stadthalle je največji prireditveni prostor v Avstriji in ena od treh največjih prireditvenih prostorov v Evropi, saj lahko sprejme 16.000 obiskovalcev. Vsako leto se v njej zvrsti več kot 300 prireditev.

Ne spreglejte