Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2012,
8.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Madonna Super Bowl

Torek, 7. 2. 2012, 8.42

7 let, 12 mesecev

Bo M.I.A. plačala kazen zaradi kazanja sredinca?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med polčasom Super Bowla je ob Madonninem boku nastopila tudi britanska pevka M.I.A., ki je med svojim delom nastopa občinstvu pokazala sredinski prst. Zaradi tega bo morda morala plačati kazen.

M.I.A. je med svojim nastopom pokazala sredinski prst, zaradi česar se je televizijska mreža NBC, ki je prenašala Super Bowl, že opravičila. "Liga NFL je najela in tudi producirala šov med polčasom finalne tekme. Žal pa smo bili prepozni, da ne bi njene neprimerne geste prikazali na televiziji, zato se vsem gledalcem opravičujemo," je v izjavi za javnost zapisala televizijska mreža NBC.

Opravičila pa se je tudi liga NFL, ki pa je celotno krivdo za "spodleteli" nastop naprtila televizijski mreži NBC. "Napako je storila televizijska mreža NBC, ki je vseeno predvajala nastop. Gesta pevke M.I.A. je bila skrajno neprimerna, zato se opravičujemo vsem svojim oboževalcem," je povedal predstavnik za stike z javnostjo Brian McCarthy, ki je še povedal, da pevka te geste ni uporabila na nobeni od vaj pred nastopom.

M.I.A. podpisala pogodbo z ligo NFL Mreža NBC pa je že napovedala, da bo morala M.I.A. morebitno kazen plačati sama, saj je ne bo krila mreža, čeprav so prenašali njen nastop. Pevka, ki je skupaj z Madonno in Nicki Minaj odpela pesem Gimme All Your Luvin, je po informacijah spletne strani TMZ pred nastopom podpisala pogodbo z ligo NFL, v kateri se je obvezala, da bo poravnala morebitne kazni, če bo imela Zvezna komisija za komunikacije kakšen ugovor glede njenega nastopa.

Če se spomnite, leta 2004 je Janet Jackson med polčasom pokazala golo dojko, zato je Zvezna komisija za komunikacije kaznovala mrežo CBS s skoraj pol milijona ameriških dolarjev kazni, vendar te kazni niso plačali, ker so odvetniki televizijske mreže vložili pritožbo na zvezno sodišče, ki je odločilo, da jim kazni ni treba plačati.

Madonna ima zaradi nastopa večjo prodajo Čeprav je M.I.A. kazala sredinec, pa je Madonna z nastopom vseeno zadovoljna, saj se je prodaja njenih albumov in posameznih pesmi rahlo povečala. Tako se je povečala prodaja Madonninega albuma Celebrations, povečalo pa se je tudi število prednaročil za njen prihajajoči album MDNA. Pesem Gimme Me All Your Luvin se je v treh dneh od njene izdaje prek spletne trgovine iTunes prenesla kar stotisočkrat.

Ne spreglejte