Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
9.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Natisni članek

nagrade SAG film televizija nagrade Donald Trump

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 9.15

6 let, 7 mesecev

Nagrade SAG

Zvezdniki jasno in glasno nastopili proti Trumpovi politiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

SAG awards | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Smo sredi sezone podeljevanja filmskih in televizijskih nagrad, to nedeljo so v Los Angelesu razglasili dobitnike nagrad ameriškega igralskega ceha (SAG). A tokrat so vsi, tako dobitniki kot drugi zvezdniki na podelitvi, govorili le o eni stvari - protipriseljenskim ukrepom novega predsednika ZDA.

Hollywoodski zvezdniki so na nedeljski 23. podelitvi nagrad SAG množično nastopili proti odločitvi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je pred kratkim beguncem iz več muslimanskih držav prepovedal vstop v ZDA.

Kritike so na Trumpa začele leteti že takoj na začetku. Prvi podeljevalec, igralec Ashton Kutcher, je v svojem nagovoru pozdravil svoje kolege, gledalce in "vse na letališčih, ki pripadajo moji Ameriki". "Vi ste del nas, radi vas imamo in vam izrekamo dobrodošlico," je pribil.

Kutcher je nagrado za najboljšo žensko vlogo v komični seriji podelil igralki Julii Louis-Dreyfus, ki je v zahvalnem govoru nadaljevala v istem tonu. "Hočem, da veste, da sem hči priseljenca. Moj oče je pobegnil pred verskim pregonom v Franciji, ki so jo okupirali nacisti. Sem ameriška patriotka, ljubim to državo in ker jo ljubim, sem zgrožena nad njenimi temnimi madeži," je izjavila in pri tem ciljala na Trumpov dekret.

Še bolj oseben govor je imel Mahershala Ali, ki je z likom v filmu Moonlight osvojil nagrado za najboljšo moško stransko vlogo. "Sem musliman, moja mama pa je krščanska duhovnica," je dejal. "Ni skakala od sreče, ko sem jo pred 17 leti poklical in ji povedal, da sem se spreobrnil. Zdaj pa je to postranskega pomena, razumeva se in rada se imava."

Sophia Vergara in Thandie Newton sta na Instagramu spomnili, da sta tudi onidve priseljenki v ZDA:

 

Immigrants❤. #thisis44 #nowondertheydontwantushere😂😂😂😂@thandienewton

A photo posted by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Med opaznejšimi je bil tudi govor Davida Harbourja, ki je skupaj s soigralci iz serije Stranger Things sprejel nagrado za najboljši skupni nastop v dramski seriji. "Težko je proslavljati uspeh serije ob vsem, kar se danes dogaja po svetu," je dejal igralec in se vživel v svojo vlogo policista Jima Hopperja ter obljubil: "Borili se bomo proti nasilnežem!"

Vse dobitnike nagrad SAG najdete tukaj.

Ne spreglejte