Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2023,
10.44

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

stavka Drew Barrymore

Torek, 12. 9. 2023, 10.44

7 mesecev, 2 tedna

Zvezdnico obtožili, da je stavkokazinja: "Tega ne bomo nikoli pozabili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Drew Barrymore | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Odločitev Drew Barrymore, da kljub stavki scenaristov in igralcev spet začne snemati svojo pogovorno oddajo, je sprožila ostre kritike njenih kolegov.

Igralka in voditeljica Drew Barrymore je pretekli konec tedna sporočila, da se na spored vrača njena pogovorna oddaja. Napovedala je, da se nova sezona šova začne kmalu, ob tem pa poudarila, da s tem ne bo kršila pravil stavke hollywoodskih scenaristov in igralcev. Prva traja že vse od začetka maja, druga od sredine julija, zaradi njiju pa je ustavljena skoraj vsa hollywoodska produkcija.

Drew Barrymore je v zapisu na družbenih omrežjih pojasnila, da je iz solidarnosti s stavkajočimi scenaristi odpovedala vodenje majske podelitve MTV-jevih filmskih in televizijskih nagrad. Po drugi strani pa se ji zdi, da s snemanjem svoje pogovorne oddaje ne krši pravil stavke, ki prepovedujejo promocijo filmskih in TV-vsebin.

"Stojim za to odločitvijo," je zapisala, "držimo se pravila, da ne promoviramo in razpravljamo o vsebinah, ki so predmet stavke."

Drew Barrymore | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na novico so se odzvali tudi v cehu ameriških filmskih in TV-scenaristov (WGA) in zapisali, da so scenaristi oddaje njihovi člani, zato bo ustvarjanje kakršnihkoli scenarijev zanjo kršitev stavkovnih pravil.

Po drugi strani ona kot voditeljica dnevne pogovorne oddaje pravil stavke igralcev ne bo kršila, so pojasnili v mediju Variety, a se ob tem poraja vprašanje, kdo bo ustvaril scenarij za njene oddaje. Prav tako so mnogi mnenja, da bo pravila stavke kršil vsak igralec, ki bo pri njej nastopil kot gost, četudi ne bo razpravljal o filmskih in TV-vsebinah.

Odločitev Drew Barrymore o ponovnem snemanju oddaje so ostro obsodili nekateri njeni igralski kolegi. Igralec Josh Malina je na družbenih omrežjih objavil njeno fotografijo in ob njej zapisal "stavkokazinja", igralec Bradley Whitford pa je njeno potezo na družbenih omrežjih komentiral z besedami: "Tega ne bomo nikoli pozabili."

Preberite še:

Hollywood stavka
Trendi Zvezdnik sporočil hollywoodskim veljakom: Izstradali ste me
Ne spreglejte