Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2011,
12.53

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marc Jacobs

Petek, 18. 11. 2011, 12.53

5 let, 4 mesece

Znova odprli preiskavo smrti igralke Natalie Wood

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po tridesetih letih je losangeleški šerif znova začel preiskovati smrt igralke Natalie Wood, saj je prejel nove informacije, ki bi mu lahko pomagale razrešiti skrivnostno smrt priljubljene igralke.

"Pred kratkim se je na naši postaji oglasila oseba, ki nam je podala nekaj dodatnih informacij o smrti Natalie Wood," so povedali v pisarni losangeleškega šerifa. "Zaradi novih informacij se je šerif odločil, da bo smrt Natalie Wood še enkrat preučil." Sicer je bila smrt Natalie Wood proglašena kot utopitev, vendar so se že pred tridesetimi leti pojavila ugibanja, ali je njena smrt resnično nesreča.

Natalie Wood je umrla pri 43. letih Natalie Wood je 29. novembra 1981, ko je umrla, jadrala blizu otoka Santa Catalina skupaj s svojim takratnim možem Robertom Wagnerjem in prijateljem Christopherjem Walkenom. Skupaj so večerjali na otoku, nato pa nadaljevali večer na jahti. Wagner in Walken sta se začela prepirati, zato se je Natalie Wood odpravila v posteljo. Ko ji je želel Wagner zaželeti lahko noč, je opazil, da je ni v njeni kabini.

Do zdaj se je ugibalo, da se je rešilni čolniček odvezal, zato se je Natalie odpravila na palubo in ga privezala, pri tem naj bi ji spodrsnilo in je padla čez krov. Neka očividka je celo povedala, da je slišala ženske klice na pomoč, pozneje so ugotovili, da je bila ta ženska ravno Woodova, ki sicer ni bila dobra plavalka, obenem pa se je tudi bala globoke vode. Igralka pa naj bi tistega večera spila nekaj kozarčkov alkoholne pijače, saj je poznejša preiskava ugotovila, da je bila vinjena.

Odprtje primera že prej zahtevala igralkina sestra in kapitan jahte Že pred letom dni pa sta Lana Wood, sicer sestra igralke, in kapitan jahte Dennis Davern zahtevala, da se njena smrt znova preišče. Woodova je pred letom dni povedala, da verjame, da sta se Robert in Natalie prepirala pred njeno smrtjo, ne misli pa, da jo je Robert ali kdo drug umoril. "Želim izvedeti, kaj se je resnično zgodilo," je še povedala Lana Wood.

Tudi kapitan Davern, ki je pred dvema letoma o dogodku napisal knjigo z naslovom Goodbye Natalie, Goodybe Splendour je prepričan, da je igralkina smrt posledica prepira med njo in njenim možem Robertom.

Natalie Wood je odraščala pred kamerami Natalie Wood je ena tistih igralk, ki so svojo mladost in odraslost preživele pred kamerami. Woodova je pri devetih letih dobila prvo filmsko vlogo, igrala je v filmu Čudež na 34. ulici, istega leta pa se je pojavila še v filmu The Ghost in Mrs. Muir.

Leta 1955 je igrala v filmu Upornik brez razloga s pravim hollywoodskim upornikom Jamesom Deanom, za vlogo v tem filmu pa je bila nominirana tudi za oskarja za najboljšo stransko vlogo. Filma Splendor in the Grass in Love With the Proper Stranger pa sta ji prinesla še drugo in tretjo nominacijo za oskarja, ki pa ga igralka ni nikoli prejela.

Ne spreglejte