Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2011,
12.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Donald Trump

Torek, 14. 6. 2011, 12.47

6 let, 7 mesecev

Zmagoslavni film o "junaku" Donaldu Trumpu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dokumentarni film o Donaldu Trumpu You've Been Trumped režiserja Anthonyja Baxterja je na festivalu v Sheffieldu dobil okoljevarstveno nagrado.

Festival Doc Fest, ki je potekal v Sheffieldu, je z glavno nagrado velike žirije nagradil film The Interrupters o posrednikih med uličnimi banditi in policijo v Chicagu. Podelili so še inovacijsko nagrado, in sicer filmu Welcome to Pine Point o nekdanjem rudarskem mestu v Kanadi, ter nagrado mladinske žirije, ki jo je dobil film We Are Poets. Film govori o skupini najstnikov, ki se v času Twitterja in Facebooka izražajo s poezijo. Študentsko nagrado je prejel film Eighty Eight o 88-letnem starostniku, ki ne dopusti, da ga leta omejujejo. Občinstvo pa je bilo najbolj navdušeno nad filmom Give Up Tomorrow o nepravični obsodbi mladega filipinskega študenta, ki ga po krivici obtožijo sodelovanja pri okrutnem posilstvu.

Trump se s filmom ne strinja

Film o poslovnežu Donaldu Trumpu You've Been Trumped prikazuje nastopaškega milijarderja, ki hoče na Škotskem postaviti največje golfsko igrišče na svetu. Zraven bi seveda zgradil luksuzni hotel. Območje, kjer bi stalo igrišče, je eno zadnjih nedotaknjenih kotičkov britanske narave in je zaščiteno področje. Škotska vlada je v obupnem prizadevanju za nova delovna mesta spremenila okoljski zakon in Trumpovi ideji prižgala zeleno luč. Trump od lokalnega prebivalstva zahteva nemogoče – da se izselijo in s tem poskrbijo za lep razgled iz hotelskih sob. Zaplet je raziskal lokalni filmar Anthony Baxter, ki se je zaradi tega znašel v rokah policije.

Ameriški nepremičninski mogotec je režiserja oklical za prevaranta, film pa označil za veliko napako, ki poskuša očrniti njega in njegova prizadevanja.

Film bo v petek premierno prikazan v Aberdeenu na Škotskem.

Poglejte si napovednik filma You've Been Trumped:

Ne spreglejte