Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
16.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Četrtek, 10. 9. 2015, 16.12

6 let, 7 mesecev

V ljubezenskem trikotniku padel poljub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste zamudili današnje dogajanje v Eni žlahtni štoriji? Tukaj je nekaj vrhuncev.

Adelina je dodobra zmešala Berta in Bonifacija, ki po uspešnem plesnem popoldnevu v vaški gostilni še vedno nista povsem umirila svojih pet.

A ker je župnik Bonifacij, ki ga Adelina kliče Boni, malce skrenil s poti, na pomoč priskoči Gušto, ki mu predlaga, da svojo dušo očisti tako, da vse svoje imetje, čas in voljo posveti ljudem, ki so tega najbolj potrebni. Predlaga, da pogledata tudi v sef, kjer pa Gušto najde golo sliko Adeline:

V župnišče pride Marija, ki ob novici, da je njen sin v Bonifacijevem sefu našel golo fotografijo Adeline, zakliče: "Pa zakaj mene nimate v sefu?"

Adelina medtem razmišlja, da bi se v Štorije vrnila za stalno, zato idejo zaupa Zorici, ki je nad tem milo rečeno navdušena:

Berto ne najde miru, prisotnost Adeline ga je povsem spremenila, čeprav hčerkama prisega, da je njegova razposajenost zgolj posledica bližnjega srečanja s smrtjo. Zala ni najbolj navdušena nad očetovim neodgovornim vedenjem, zato ga vestno pazi, da ne bi ušel iz hiše:

Gušto je Bonifacija na prvo dobrodelno akcijo odpeljal k Toniju, ki s svojim bivanjem v hiši, ki je na cerkvenem posestvu, razburja vse okoli sebe. Predstavnika cerkve Toniju ponudita pomoč pri obnovi hiše, Bonifacij pa zemljo, ki sicer pripada cerkvi, podari Toniju:

Med obnovo notranjosti na steni opazijo dva zapisa, ki pričata o ljubezenskih trikotnikih v vasi: Z + T + A, ki predstavlja Zalo, Tonija in Avguština, ter skrivnostni A + B + B ob pogledu na katerega Bonifacij zajoka:

Smiljan se končno sooči z Žanom, za katerega odkrije, da marmelado skriva v gozdu, medtem ko med vinogradi goji marihuano. Smiljan se mu ponudi za partnerja, saj mu bo tako lahko pomagal z znanjem o razmišljanju in psihološkem profilu povprečnega policista, kar je sam nekoč bil. A stvar se še dodatno zaplete, ko ju zaloti še Toni, saj je Žan marihuano posadil na njegovi (na novo pridobljeni) zemlji.

Adelina svoje načrte, da bi za vedno ostala v Štorijah, zaupa sestrični Mariji, ki pa nad idejo ni navdušena, čeprav ji Adelina ponudi vodenje trgovine, ki jo je Adelina pravkar kupila od Irene. Adelina se zato odloči, da vendarle odide.

Za njo se poda Berto, ki pa jo še pravočasno ustavi:

Ne spreglejte