Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2021,
8.33

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

roman Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Quentin Tarantino

Torek, 9. 3. 2021, 8.33

3 leta, 1 mesec

Tarantino bo izdal knjigo po svojem filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Sloviti režiser Quentin Tarantino bo konec junija izdal roman, ki literarizira zgodbo njegovega uspešnega filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, v katerem sta zaigrala odlična Brad Pitt in Leonardo DiCaprio.

Trendi Koga si je Tarantino zares želel v Šundu?

Pri HarperCollins so naznanili, da bo prvi roman slovitega režiserja Quentina Tarantina, ki literarizira zgodbo njegovega uspešnega filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, izšel 29. junija, poroča STA. 

Kot je že pred časom poudaril Tarantino, so bile knjižne adaptacije filmskih zgodb njegovo prvo odraslo branje, nad njimi pa je navdušen še danes.

Tarantino je ob najavi knjige dejal, da se z njo poklanja njemu ljubemu, a pogosto marginaliziranemu literarnemu podžanru romanov, ki nastajajo po filmski predlogi. Ob tem je izrazil navdušenje, da bo protagoniste iz filma spoznal še v literarni obliki, je režiserjeve besede povzel portal Dreadcentral.

Založba pravi, da bo Tarantinov roman "obenem izvrsten, smešen in brutalen". | Foto: Reuters Založba pravi, da bo Tarantinov roman "obenem izvrsten, smešen in brutalen". Foto: Reuters

Roman bo "izvrsten, smešen in brutalen"

Roman z zgodbo o igralcu in njegovem dvojniku v neizprosni filmski industriji leta 1969 v Los Angelesu, ki med drugim spregovori tudi o igralki in ženi režiserja Romana Polanskega Sharon Tate, ki so jo nosečo umorili pripadniki ameriškega kulta Charlesa Mansona, bo izšel junija. Ob najavi romana so v založbi zapisali, da bo "obenem izvrsten, smešen in brutalen".

Tarantino je sicer z založbo HarperCollins podpisal dvojno pogodbo, s katero se je zavezal k izdaji romana, nastalega na podlagi z dvema oskarjema nagrajenega filma Bilo je nekoč ... v Hollywood, in teoretskega dela. Tako je Tarantino napovedal še knjigo Cinema Speculation, v kateri bo podal svoj pogled na filme iz 70. let.

V filmu sta blestela Leonardo DiCaprio in Brad Pitt. | Foto: V filmu sta blestela Leonardo DiCaprio in Brad Pitt.

Poleg knjige in filma še TV-serija

Kmalu po tem, ko je bilo jasno, da je film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu požel uspehe tako pri gledalcih kot kritikih, se je Tarantino dogovoril še za snemanje serije, za katero smo prvič slišali prav v omenjenem filmu. Gre za Bounty Law, fiktivno kavbojsko serijo iz 60. let, v kateri je glavnega junaka Jaka Cahilla igral Rick Dalton, ki bo glavni lik filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, upodobil pa ga bo Leonardo DiCaprio.

Za zdaj še ni znano, ali bosta tudi v njej igrala DiCaprio in Brad Pitt, ki je upodabljal DiCaprievega kaskaderskega dvojnika ter si za to prislužil prvega igralskega oskarja.

Preverite več:

Trendi Bilo je nekoč ... v Hollywoodu: po filmu še TV-serija #video
Filmi Quentina Tarantina
Trendi Popolna filmografija Quentina Tarantina #foto #video
Ne spreglejte