Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2011,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ryan Gosling

Torek, 6. 9. 2011, 11.09

8 let

Ryan Gosling znanje iskal v moških revijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kanadski igralec Ryan Gosling se je za vlogo v klasični hollywoodski romantični komediji Ta nora ljubezen pripravljal tudi z branjem moških revij.

Tridesetletni Gosling v filmu Ta nora ljubezen (Crazy, Stupid, Love) v režiji Glenna Ficarre in Johna Requaja igra mišičastega zapeljivca, ki pomaga obupanemu nerodnežu (Steve Carrell) pridobiti samozavest, ko ga zapusti žena (Julianne Moore). Igrata tudi Emma Stone, za katero se je Gosling pripravljen odreči vsemu, in Marisa Tomei. Svojo igro je Gosling opisal kot živčno, saj je prvič snemal komedijo, v kateri ženske obmetava z večinoma slinastimi pripombami in se oblači v dizajnerske obleke. S to vlogo si je Gosling oddahnil od prejšnjih precej napornih vlog v filmih Half Nelson in Blue Valentine.

Kaj vas je prepričalo v to vlogo? Steve Carell. Vedno sem si želel delati z njim, sem njegov velik oboževalec. Z njim sem sodeloval že takoj, ko sem prišel v Los Angeles. Nisva imela skupnih prizorov, ampak sem ga samo hodil gledat. Bil je tako dober, da je to predstavljalo že težavo, ko so se ljudje po kotih smejali. Takrat sem si obljubil, da bom nekega dne delal z njim. Ko je to prišlo na vidik, sem samo zagrabil.

So bile klofute resnične? Da, vendar ima Steve zelo glasen obraz, samo toliko, da veste. On je poskrbel, da so bile glasnejše, kot so bile zares.

Kateri prizori so bili za vas najbolj neprijetni – snemanje mednožja, prizor, ko grabite Emmo Stone, ona pa vam pade v naročje? Kaj se je zgodilo? Oba prizora sta bila neprijetna. Emma ni verjela, da jo bom ujel, pa če sem ji še tolikokrat dokazal. Najeli smo celo kaskaderko, ki sem jo moral desetkrat ujeti in je nikoli nisem zgrešil. Ni verjela, da jo bom vsakokrat ujel, zato je bilo kar zoprno. Lahko si predstavljate, da so bili goli prizori s Stevom neprijetni. Ampak, če lahko izbiram, sem vesel, da sem 'komedijantsko nedolžnost' izgubil s Stevom, ker je zelo nežen.

Ali ste kakorkoli podobni liku, ki ga igrate? Ne, gospa. Zelo lepo od vas, da ste sploh pomislili kaj takega. V življenju sem verjetno bolj podoben Stevovemu liku Calu.

Vaš lik je na zunaj videti možat, znotraj pa v bistvu trpi. O, da.

Tudi stanovanje so mu opremili v skladu z njegovim karakterjem – vse je hladno in prazno. Točno tako. Ko smo videli stanovanje, smo bili 15 minut vsi navdušeni, potem smo zbežali ven. Ni hujšega.

Kako je snemati film z dvema režiserjema? Kot bi delal s starčkoma iz Muppet Showa. Sedita za monitorjem in te stalno prekinjata. Zato je tudi bolj učinkovito in sproščeno. Eden skrbi za tehnični vidik, drugi se osredotoča na igro.

Katera od vaših vlog je bila do zdaj za vas največji izziv? Vernik (The Believer) je bil najtežji, ker je bil moj prvi film, nisem imel samozavesti in ničesar, da bi lahko dokazal, da sem sposoben za vlogo. To je še vedno najboljši scenarij, kar sem jih prebral, in neverjetna vloga. Bila je velika obveza.

Vam je Ta nora ljubezen vzbudila apetite po komediji ali se boste raje vrnili k drami? Rad bi nadaljeval delo z istimi ljudmi – s Stevom in Emmo, vsemi igralci in režiserjema. Rad bi snemal z Julianne Moore, z njo sem imel samo en skupen prizor, pa z Mariso Tomei, z njo nisva imela skupnega prizora. Malce si ogledujemo in upam, da bomo našli kaj primernega.

V filmu ima vaš lik neznanski uspeh z ženskami. Je to življenje igralca? Ne, nočem vas razočarati, ampak ni niti malo tako.

Kako ste se pripravili na vlogo? Sledil sem vsem navodilom moških revij, kako se je treba oblačiti, katere vaje je treba delati, kaj je treba reči. Sledil sem črki zakona.

Ampak ali ni bolj prepričljivo, če moški ne igra te igre? V tem filmu mi je všeč splošna filozofija. Čeprav je Jacob v bistvu butec, si v srcu govori: 'Ne uporabljaj zlizanih spogledljivih fraz, neprepričljivih pivskih šal. Z ženskami se pogovarjaj kot bi se s prijateljem.' Če je v tem kaj modrosti, se mi zdi zelo dober nasvet.

Lahko kaj več poveste o prizorih z Emmo? Tudi ona je nekaj posebnega. Da. Film sloni na osebi, ki igra njen lik, ker se vse vrti okrog nje. Takoj, ko je Emma stopila skozi vrata, sem vedel, da bo film dober.

Ne spreglejte