Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2011,
7.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mel Gibson

Torek, 18. 10. 2011, 7.36

8 let

Robert Downey Jr. prosi za odpuščanje Melu Gibsonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Robert Downey Jr. je na podelitvi nagrade ameriške kinoteke izkoristil priložnost in filmsko industrijo prepričeval, naj Melu Gibsonu ponudi še eno priložnost.

V petek je zvezdnik Iron Mana prejel nagrado ameriške kinoteke in filmsko javnost spomnil, da je bil Mel Gibson tisti, ki mu je ponudil vlogo v filmu Air America, ko je bilo njegovo ime še "umazano" zaradi nenehne odvisnosti od prepovedanih substanc. "Nisem mogel dobiti dela, on pa me je vzel. Rekel mi je, če bom odgovornost sprejemal dovolj dolgo, temu je dejal objemanje kaktusa, bo moje življenje postalo smiselno. On bo pomagal meni, jaz naj pomagam komu drugemu. Takrat še nisem vedel, da bo ta naslednji tip prav on," je povedal Downey Jr. in dodal, da brez greha v filmski industriji ni nihče in da bi mu morali odpustiti in mu ponuditi delo. Njegov govor je spremljal dolg aplavz.

"Je dober 'dedec' z dobrim srcem"

O Gibsonu pa je povedal, da ga je naučil veliko stvari, predvsem poguma. "Z njim ni nič narobe. Seveda so njegove izjave zaskrbljujoče, sicer pa je dober 'dedec' z dobrim srcem."

Mel Gibson se za delo v Hollywoodu bori, odkar so lani na splet pricurljali posnetki njegovih besnih izpadov nad nekdanjim dekletom Oksano Grigorieva. Njegova agencija William Morris Endeavor ga je po tem odpustila. Leta 2006 so Gibsona aretirali zaradi rasističnih opazk, ko ga je policist sprva prijel zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Sicer se je igralec večkrat opravičil za oba incidenta in jih pripisal zdravljenju alkoholizma, manični depresiji in razpadu zveze z Grigorievo. Tudi njega so, tako kot on pred leti Downeyja Jr., podprli številni zvezdniki, med drugimi Whoopi Goldberg in Jodie Foster, ki mu je dala vlogo v Bobru (The Beaver).

Njegovo igro v Bobru so kritiki po pričakovanjih raztrgali, prav tako je izgubil manjšo vlogo v Prekrokani noči 2, saj se je nad njim pritoževala tako igralska zasedba kot filmska ekipa.

Ne spreglejte