Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
17.42

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tinkara Kovač tožba Miha Šalehar Katarina Mala

Sreda, 2. 4. 2014, 17.42

1 leto, 1 mesec

Raay ima dovolj, tožbe že padajo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po letošnji Emi so Raaya, avtorja zmagovalne pesmi, na forumih in Facebooku napadli številni glasbeniki. Že pred časom je Raay napovedal, da ne bo stal križem rok, in očitno je mislil resno.

Planet Siol.net je iz zanesljivih virov dobil informacije, da se je avtor zmagovalne pesmi letošnje Eme Aleš Vovk - Raay odločil za kar dve tožbi, saj je, kot je povedal pred časom tudi za oddajo O na Planet TV, imel dovolj žalitev, javnega blatenja in širjenja izkrivljene resnice. "V zadnjem obdobju so stvari postale moteče. Obtožbe in žaljivke, ki izhajajo iz tega, da naj bi bil z ne vem kom vse dogovorjen o predvajanju na radijskih postajah, sem še do pred kratkim požiral, zdaj pa sem se odločil, da bom začel za javno izrečene stvari, ki žalijo mojo čast, mene osebno ali me po krivem obdolžujejo, ukrepati. Dve tožbi sta v postopku, zdaj ne morem povedati, za koga gre, ker tega ne želim medijsko izpostavljati, a mislim, da je bilo dovolj," je pred manj kot mesecem povedal Raay.

Po naših podatkih naj bi Raay prek svojega odvetnika že vložil tožbi proti radijskemu voditelju Mihi Šaleharju in pevki Katji Verderber, ki deluje pod umetniškim imenom Katarina Mala

Informacijo smo preverili tudi pri Raayu, ki je najprej poudaril, da javno o dogajanju ne želi govoriti, ko pa smo izpostavili, da poznamo obe imeni toženih in da je eden od njih o tem tudi tvitnil že pred dobrim mesecem, je tudi Raay potrdil informacije.

Raay, je res, da tožite Miho Šaleharja in Katarino Malo? Res je. Katjo Verderber (Katarino Malo) tožim zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po 1. in 2. odstavku 160. člena KZ-1. O meni je trdila stvari, ki lahko škodujejo moji časti in dobremu imenu, dejanje pa je bilo storjeno v tisku, s tem, da je novinarju dnevnika Večer Jaši Lorenčiču izjavila: 'Okej, glej, na Radio 1 in celotno njegovo mrežo je res nemogoče priti – razen če ne privoliš v njihove pogoje in delaš z Raayem. Tudi jaz sem tam sedela, ker me je zanimalo, kako razmišljajo. Pa so mi rekli, da to ni to. Kako, če ljudje poslušajo take komade, kot je Ciao Ciao? Če bi popustila in sodelovala z Raayem, ne bi zaslužila nič, prav tako ne bi imela več koncertov. Razen če bi šla pet v nakupovalna središča. Ne, hvala." (citat iz dnevnega časopisa Večer, z dne 3. 1. 2014 na strani 16 iz članka Znucano neuvrščena).

Miho Šaleharja zasebno tožim zaradi kaznivega dejanja razžalitve po 2. in 1. odstavku 158. Člena KZ-1. Obdolženec me je razžalil, dejanje je bilo storjeno po radiu, s tem da je na radijskem programu Val 202 v oddaji Latrina 202: prvonovembrski pregled rumenega tiska (dne 1. 11. 2013) izjavil stvari, ki predstavljajo negativno vrednostno sodbo o meni.

Menite, da sta bila s tem oskrunjena vaša čast in dobro ime ali gre po vašem mnenju za razžalitev? Pričakujete odškodnino? Gre za dve različni tožbi. Pri eni gre za žaljivo obdolžitev, pri drugi za razžalitev. Trenutno sta postopka še v začetni fazi. V zadnjih letih, odkar sem kot avtor in producent postal eden uspešnejših ustvarjalcev na svojem področju, se je začelo širiti in govoriti marsikaj, kar ni res, marsikaj, kar izvira iz lažnih informacij, ki jih določeni glasbeniki širijo po notranjih krogih. Vse skupaj mi je prišlo do živega. Sploh, ko gre za laži, natolcevanja in izkrivljanje resnice, ali pa po drugi strani za žaljenje in izjave, ki škodujejo moji časti in povzročajo poslovno škodo.

V času Marjetkine druge nosečnosti so se obeh te stvari dotaknile še precej bolj. To resda ni bil razlog, ampak ena od okoliščin, da sem se odločil, da bom zaradi takih izjav, ki mi povzročajo škodo, tudi ukrepal.

Sta se oba vpletena že odzvala na vaši tožbi? Informacije o tem bi iz objektivnih razlogov zadržal zase.

Se bojite, da bi si s tem dejanjem nakopali sovražnike? Želim si, da bi med ustvarjalci, novinarji in nasploh med ljudmi bilo več medsebojnega spoštovanja ter da ljudje ne bi iz kakršnihkoli razlogov brez preverjanja informacij širili izkrivljene resnice ali javno žaljivo obdolževali kogarkoli.

Ne spreglejte