Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2014,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Varuhi galaksije film napovednik

Sreda, 19. 2. 2014, 8.02

8 let

Prvi napovednik za Varuhe galaksije je tu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marvelovi Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy) bodo udarili 1. avgusta letos, prvi napovednik za visokooktansko znanstvenofantastično avanturo pa je že preplavil splet.

V napovedniku sicer ne slišimo govoriti Rocketa Raccoona, ki mu je glas posodil Bradley Cooper, pa tudi Groota ne, ki ga bo v življenje obudil Vin Diesel, nam pa predstavi Star Lorda, nekakšen hibrid Indiane Jonesa in Hana Sola, v podobi igralca Chrisa Pratta, zelenokožno Gamoro, ki jo bo upodobila Zoe Saldana, in Draxa Uničevalca, ki ga igra Dave Bautista. Prav tako dobimo vpogled v komični, čudaški, predvsem pa velikopotezni galaktični svet režiserja Jamesa Gunna.

Studio Marvel je napovednik pospremil z uradno izjavo za javnost:

Od studia Marvel, ki je svetu predstavil globalne filmske franšize o Iron Manu, Thoru, Stotniku Ameriki in Maščevalcih, prihaja nova ekipa superjunakov – Varuhi galaksije. V epski akcijski vesoljski avanturi se Marvelovo kinematografsko vesolje širi na obrobje kozmosa, kjer spremljamo pustolovščino avanturista Petra Quilla, bolj znanega pod imenom Star Lord. Ta, potem ko ukrade skrivnostno kroglo, ki si jo močno želi mogočni zlikovec Ronan, ki ima ambicije uničiti celotno vesolje, postane plen v neusmiljenem lovu. Da bi se izognil Ronanu, je prisiljen združiti moči z nenavadno četverico raznolikih odpadnikov: z orožje vihtečim Rocketom Raccoonom, humanoidom Grootom, ki močno spominja na drevo, smrtonosno in enigmatično Gamoro in maščevalnim Draxom Uničevalcem. A ko Quill odkrije resnično moč krogle in zlobo znotraj nje, ki bi lahko uničila ravnovesje vesolja, mora s svojo ekipo še zadnjič združiti moči in se postaviti po robu nevarnemu Ronanu.

Marvelovi Varuhi galaksije so se prvič pojavili januarja 1969 v 18. izdaji stripa o superjunakih.

V filmu bodo zgoraj omenjeni igralski ekipi družbo delali še Lee Pace kot Ronan, Michael Rooker kot Yondu, Karen Gillan kot negativka Nebula, Djimon Hounsou v vlogi Koratha Zasledovalca, John C. Reilly kot Rhomann Dey, Glenn Close kot Rael, vodja protiteroristične vesoljske organizacije Nova Corp., in Benicio del Toro kot Zbiralec (The Collector).

James Gunn je ob režiji na podlagi zgodbe, ki jo je poleg njega prispevala še Nicole Perlman, spisal tudi scenarij. Predsednik Marvela Kevin Feige je producent, izvršni producenti pa so Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Jeremy Latcham, Alan Fine in Stan Lee.

Ne spreglejte