Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
21. 8. 2015,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jennifer Lawrence Forbes

Petek, 21. 8. 2015, 13.36

8 let

Pri 25 letih najbolje plačana igralka na svetu

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jennifer Lawrence je po Forbesovi lestvici najbolje plačanih igralk na svetu na prvem mestu, saj je v zadnjih 12 mesecih dobila za kar 52 milijonov dolarjev oziroma 46 milijonov evrov honorarjev.

Forbes je prvič pripravil lestvico najbolje plačanih igralk z vsega sveta, a čeprav so nabor igralk razširili, se je med deset najbolje plačanih uvrstila samo ena nehollywoodska igralka, in sicer Kitajka Bingbing Fan.

Na prvem mestu je po pričakovanjih 25-letna Jennifer Lawrence, ki še vedno blesti v filmih iz serij Igre lakote in Možje X, v zadnjem letu pa je prejela kar 52 milijonov dolarjev oziroma 46 milijonov evrov pred davki.

Na drugem mestu je Scarlett Johansson, ki je prejela 35,5 milijona dolarjev oziroma 31,4 milijona evrov, na tretjem mestu pa je Melissa McCarthy, ki je za svoje vloge dobila 23 milijonov dolarjev oziroma 20,3 milijona evrov.

Že omenjena kitajska igralka Bingbing Fan je dobila 21 milijonov dolarjev oziroma 18,6 milijona evrov, zunaj Kitajske pa je najbolj poznana po svoji vlogi v filmu Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti.

Osemnajst najbolje plačanih igralk na svetu je v 12 mesecih skupaj prejelo 281 milijonov dolarjev oziroma 249 milijonov evrov pred davki. Forbes je pri pripravi lestvice upošteval igralke, ki so v zadnjem letu prejele več kot 6 milijonov dolarjev, medtem ko je pri pripravi lestvice najbolje plačanih igralcev na svetu upošteval tiste, ki so prejeli več kot 13 milijonov dolarjev oziroma 5 in 12 milijonov evrov.

Čeprav v Hollywoodu vedno bolj opozarjajo na plačne razlike med moškimi in ženskami, se te še vedno ne zmanjšujejo. Povprečni honorar za deset najbolje plačanih igralcev je bil namreč dvakrat večji od povprečnega honorarja desetih najbolje plačanih igralk, se pa zato nekoliko višajo honorarji najbolje plačanih igralk, ki plačne razlike lahko nadoknadijo predvsem z igranjem v franšiznih filmih, kot sta Igre lakote in Možje X, v katerih igra Jennifer Lawrence.

Med najbolje plačanimi igralkami je tudi več Američank, kot je Američanov med najbolje plačanimi igralci, in kot opozarjajo na Flavorwire, tudi bistveno več belk. Edina nebela igralka med najbolje plačanimi je Kitajka Bingbing Fan, medtem ko v letih 2014, 2013 in 2012 nebelih igralk med najbolje plačanimi ni bilo.

Najbolje plačane igralke so tudi bistveno mlajše od igralcev. Povprečna starost na letošnji lestvici igralk je namreč 36, medtem ko je povprečna starost najbolje plačanih moških 51 let.

Ne spreglejte