Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
17.56

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

film nadaljevanje premiera

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 17.56

2 leti, 7 mesecev

Pred premiero filma 300: Vzpon imperija (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji teden, 6. marca, bo premiero doživelo visokooktansko in s testosteroni nabito nadaljevanje filma 300, Vzpon imperija.

Novo poglavje sage na podlagi najnovejšega stripa Franka Millerja Xerxes, ki nadaljuje vizualno osupljivo podobo uspešnice 300, dogajanje popelje na povsem novo bojišče – na morje –, kjer skuša grški general Themistokles v boju proti nepremagljivi perzijski vojski združiti celotno Grčijo.

V 300: Vzponu imperija se Themistokles spopade z obsežnimi perzijskimi silami, ki jih vodita v boga prerojeni smrtnik Xerxes in Artemisia, maščevalna poveljnica perzijske mornarice.

Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures predstavljata film 300: Vzpon imperija v produkciji podjetja Cruel and Unusual Films Marka Cantona in Giannija Nunnarija. V akcijski pustolovščini glavni vlogi igrata Sullivan Stapleton kot Themistokles in Eva Green kot Artemisia. Iz predhodnega 300 se vračajo Lena Headey, Hans Matheson, David Wenham in Rodrigo Santoro.

Film je režiral Noam Murro po scenariju, ki sta ga po stripu Xerxes Franka Millerja spisala Zack Snyder in Kurt Johnstad. Producirali so ga Gianni Nunnari, Mark Canton, Zack Snyder, Deborah Snyder in Bernie Goldmann.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Simon Duggan, scenograf Patrick Tatopoulos, montažerja Wyatt Smith in David Brenner ter kostumografinja Alexandra Byrne. Glasbo je napisal Junkie XL.

Še nekaj zanimivosti, povezanih s filmom: - Prvotni scenarij za nadaljevanje je vključeval tudi kralja Leonidasa, lik, ki ga je v prvem delu upodobil Gerard Butler. Ker je igralec vlogo zavrnil, so lik črtali iz scenarija.

- Rodrigo Santoro, ki upodablja Xerxesa, je vsak dan snemanja šest ur preživel na stolu za mejkap. Pa tudi potem se ni smel prav veliko gibati, saj je bil ves nakit, s katerim so ovesili njegovo telo in preluknjali obraz, zelo občutljiv in bi se lahko zlomil.

- Eva Green, Artemisia v filmu, je tri mesece pred začetkom snemanja vsak dan štiri ure vadila s skupino kaskaderjev. Dejala je, da je bil trening zelo osvobajajoč in da je Artemisia najmočnejša in najbolj pogumna vloga, ki jo je kdajkoli odigrala.

- Naslovno vlogo, ki jo igra Sullivan Stapleton, so najprej ponudili igralcu Joelu Edgertonu, a jo je ta odklonil.

- Čeprav se skoraj celotni film odvija na morju in v vodi, so vse posneli na suhem, vodo pa nato dodali računalniško.

Ne spreglejte