Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
11.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

film

Sobota, 16. 11. 2013, 11.12

8 let, 5 mesecev

Pet superjunaških filmov, ki jih ne smejo posneti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred dnevi je prodajalna stripov v ZDA prejela pošiljko novih filmskih plakatov. Med njimi je tudi plakat za film Wonder Twins, v glavnih vlogah pa naj bi nastopila Mila Kunis in Ashton Kutcher.

Plakat za film Wonder Twins, ki naj bi na filmska platna prišel v letu 2014, napoveduje pa zasedbo para Kunis-Kutcher, je že sprožil val pričakovanj, kljub temu da podjetje Warner Bros. o filmu in njegovem snemanju sploh še ni poročalo. Strip Wonder Twins ni bil ravno eden najbolj uspešnih, zato dejstvo, da naj bi prihodnje leto na platna prišel v obliki filma, še toliko bolj čudi. A v svetu stripov so še drugi, čudaški, drugačni in sprijeni "superjunaki", za katere je verjetno res najbolje, da tam tudi ostanejo oziroma da nikoli ne pridejo na filmska platna.

Skateman Skateman, junak, čigar pravo ime je Billy Moon, je navdušenec nad borilnimi veščinami in veteran vietnamske vojne. Njegovo življenje je eno samo kotalkanje, in to veščino tudi dobro obvladuje. Ko mu skupina motoristov umori najboljšega prijatelja, si okoli obraza zavije šal in postane superjunak na kotalkah, ki si ga nikoli zares niste želeli videti.

Vsejedi človek Vsejedi človek s pravim imenom Tenzil Kem je stripovski junak, ki, kot pove njegovo ime, lahko poje vse. Dobesedno vse. Na Zemljo je prišel s planeta Bismoll, kjer imajo to lastnost sicer vsi prebivalci planeta, pozneje pa je postal član skupine superjunakov. Že ustvarjalci stripov, ki so ga ustvarili, so kmalu ugotovili, da z njegovimi junaškimi lastnostmi nimajo kaj početi, zato v stripih tudi malokrat nastopa.

Ženska veverica Ženska veverica je nastala kot lik zaradi želje po še eni mutantki, ki naj bi se pojavila v stripih. Po uspehu ženske mačke, ki je svoj uspeh doživela tudi zaradi svojega seksapila, je Doreen Green, kot je pravo ime junakinje, kaj hitro med oboževalci stripov pogorela. Njen čudaški pogled, njen dolg košat rep, ki so ga narisali k telesu, dejstvo, da je zaradi oblačila brez oblin, in njene lastnosti, kot so skakanje med drevesi, na žalost niso bili preveč zanimivi za bralce stripov.

Deček v usnju Eden najbolj morbidnih stripovskih likov je deček v usnju, za katerega se ne ve natančno, s kakšnim namenom je nastal, a zaradi svojega sadistično-mazohističnega videza je kaj hitro doživel preobrazbo iz superjunaka v zločinca. Prvotno je bil mišljen kot član Maščevalcev, a so ga pozneje ustvarjalci stripa raje postavili v vlogo negativca, kamor po svojem videzu že v osnovi tudi spada, saj je dokaj temačen lik, ki nima ravno veliko pozitivnih lastnosti.

Varilec psov Tako kot se sliši njegovo ime, takšen je tudi namen. Varilec psov je junak, ki zakrinkan z masko za varjenje po mestu, v temačnih ulicah, išče in lovi kriminalce, ki jih nato umori in jim na obraz, z aparatom za varjenje, privari mrtve pse. Grozljiva superjunaška lastnost, o kateri ne bomo izgubljali besed. Strip ni doživel kakšnega večjega uspeha. Se čudite?

Ne spreglejte