Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 3. 2012,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Avicii

Sobota, 3. 3. 2012, 9.20

8 let

Oboževalci Aviciija doživeli šok, ko se je VIP sedišče podrlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kar 30 ljudi, ki so obiskali včerajšnji koncert švedskega DJ-ja Aviciija, si bo ta dan za vedno zapomnilo. Eno od VIP sedišč se je namreč sesulo, zato so padli približno 4 metre globoko.

Avicii je nastopil v stockholmski areni Globe, slavni DJ pa je za uvodno pesem izbral Levels, ki je ena njegovih najbolj znanih pesmi. V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako večglava množica pleše na Aviciijevo prvo pesem, medtem pa varnostniki pogledujejo v črno luknjo, kamor je padlo približno 30 obiskovalcev. Varnostniki so nato takoj odstranili ljudi, ki so bili v bližini, kljub temu pa niso mogli preprečiti, da v dvorani ne bi zavladala panika. Varnostniki so kmalu zatem zaprli še nekaj drugih VIP platform, da bi preprečili nadaljnje poškodbe.

Švedski mediji že poročajo, da so obiskovalci, ki so nesrečno padli kar 4 metre globoko, večinoma utrpeli le lažje telesne poškodbe, le šest od njih so pripeljali v bolnišnico na zdravljenje, na srečo pa je samo eden utrpel resnejše poškodbe.

Avicii, ki bi moral v dvorani nastopiti kar trikrat, je po tem dogodku izvedel, da so odpovedali njegov drugi nastop, zaskrbelo pa ga je tudi za varnost njegovih oboževalcev. "Ravnokar sem izvedel, da se je sesula ena od platform. Resnično upam, da so jo vsi odnesli brez poškodb," je na Twitterju zapisal 22-letni DJ.

Nadaljevanje lanskega leta?

Tudi lani smo bili priča kar nekaj takšnim nezgodam, nekatere so zahtevale tudi smrtne žrtve. Na festivalu Indiana State Fair so umrli štirje ljudje, ko se je železna konstrukcija sesula pod njihovimi nogami. Podobno se je zgodilo tudi na festivalu Ottawa Blues, ko se je oder sesul zaradi močne nevihte, vendar na srečo ni bilo smrtnih žrtev. Tako pa ni bilo na festivalu Pukkelpop, ko se je tudi zaradi nevihte sesul oder, pod sabo pa pokopal kar 5 ljudi.

Ne spreglejte