Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
11.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Getty in arhiv filmov

Natisni članek

ljubezen ljubezen Telekom Slovenije NEO advertorial romantična komedija filmi

Torek, 12. 2. 2019, 11.16

2 meseca, 2 tedna

Kako preživeti februar v stilu: filmi, ki jih moramo videti

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Getty in arhiv filmov

Romantične komedije, srce parajoče drame in ljubezenske klasike so februarska tradicija, ki se ji ne smemo odpovedati, ne glede na to, ali prisegamo na valentinovo ali ne.

Prijatelja samo za seks (Friends With Benefits, 2011) | Foto: Prijatelja samo za seks (Friends With Benefits, 2011)

Eden najpomembnejših spomladanskih praznikov je pred vrati. Prišel je čas, da se tudi naša najgloblja čustva prebudijo. Ni bolj zanesljivega načina, da se poklonimo vsej ljubezni, ki je v zraku, kot je ogled dobrega filma.

Poslastice za nekaj filmske predigre

Love & Other Drugs | Foto:

Vsi imamo svoj najljubši ljubezenski film, tudi če se mogoče malce posmehujemo romantičnim komedijam ali zavijamo z očmi ob različnih limonadah. Med naslednjimi naslovi lahko poiščemo kakšnega, ki popolnoma ustreza naši partnerski zvezi oziroma samskemu stanu.

Če smo samski, medtem ko so vsi naši prijatelji v zvezi, bo prava izbira Dekliščina (Bridesmaids, 2011), nekakšna ženska različica Prekrokane noči.

Ko smo ravno v vmesnem obdobju med zvezama, je prav, da si pogledamo film Ljubljena Jane (Becoming Jane, 2007), v katerem nas mlada Jane Austen (Anne Hathaway) in Irec Tom Lefroy (James Mcavoy) spomnita, da je včasih dobro tudi, če se osredotočimo nase in damo ljubezen malce na stran.

Vsem, ki imajo za seboj že veliko izkušenj s prvimi zmenki, priporočamo nepozabno romantično komedijo 50 prvih poljubov (50 First Dates), v kateri igrata Adam Sandler kot nepoboljšljivi ženskar Henry in Drew Barrymore kot srednješolska profesorica umetnosti Lucy, ki vsako noč izgubi spomin.

Beležnica (Notebook, 2004) | Foto: Beležnica (Notebook, 2004)

Če prisegamo na iskanje partnerja prek interneta, si oglejmo romantično komedijo Čaka te pošt@ (You've got m@il, 1998). Nekje v internetnem vesolju nas gotovo čaka sorodna duša in mogoče je celo za vogalom.

Včasih si želimo samo telesne bližine z nekom, brez čustvenih naporov, ki jih prinaša ljubezenska zveza. Tako kot v filmu Prijatelja samo za seks (Friends With Benefits, 2011). Posteljne avanture zapeljivega Bena (Justin Timberlake) in Sare, ki si želi ustvariti družino, se spremenijo v strastno razmerje.

Začetki nove zveze so vedno polni metuljčkov in hrepenenja, tako kot v filmu Pred zoro (Before Sunrise, 1995) o Američanu in Francozinji, ki se na potovanju po Evropi zapleteta v enodnevno romanco.

V času praznika zaljubljencev ne moremo mimo filma Beležnica (Notebook, 2004), ki razneži tako moške kot ženske. V njem spremljamo ljubezensko zgodbo junakov Allie (Rachel McAdams) in Noaha (Ryan Gosling), ki sta morala dolgo čakati na svoj srečni konec.

Ob tebi (Me Before You) | Foto: Ob tebi (Me Before You)

Če potrebujete še nekaj idej, so tu še uspešnice Ob tebi (Me Before You), P. S. Ljubim te (P.S. I Love You), Najini mostovi (The Bridges of Madison County), Valentinovo, Pisani pajčolan (The Painted Veil), Ljubezen in druge droge (Love & Other Drugs).

Ne smemo pa spregledati tudi slovenskih filmskih klasik – Vesna, Ne čakaj na maj in Cvetje v jeseni, ki v nas vedno prebudijo najnežnejšo in najbolj romantično plat.

Za NEO ni ovir

televizija | Foto:

S sistemom NEO lahko iščemo filme po naslovih, glavnih igralcih ali zvrsteh. Med ključnimi besedami, ki nas bodo zanimale predvsem te dni, so "romantična komedija", "romantika", "romantični", "ljubezenski" in "valentinovo", ki uporabnika vežejo na vsebinski sklop: žanr "Komedija / Romantični".

Iščemo lahko tudi po svojem najljubšem igralcu. NEO natanko ve, da so glavne zvezde romantičnih komedij Ryan Gosling, Hugh Grant, Colin Firth, Ben Affleck, Jude Law, James McAvoy, Ethan Hawk, Bradley Cooper in Gerard Butler, med igralkami pa Meg Ryan, Reese Witherspoon, Julia Roberts, Cameron Diaz, Jennifer Garner, Drew Barrymore, Jennifer Aniston in Sandra Bullock.

Če bomo katerokoli od teh imen izgovorili v daljinec, ki deluje tudi z glasovnimi ukazi v slovenščini, se bodo na našem zaslonu izpisali naslovi, ki bi nas lahko zanimali. Daljinec išče po vseh TV-programih in vsebinah do sedem dni nazaj ter po storitvah videa na zahtevo.

Tudi če ne vemo, kaj bi radi gledali, in nismo najbolj romantično razpoloženi, bo NEO našel odgovor. To mu povemo z ukazom Dolgčas mi je.

Glasovni ukazi v treh korakih:

NEO | Foto: 1. Na daljincu pritisnemo in DRŽIMO gumb z ikono mikrofona.

2. Razločno povemo, kaj iščemo, na primer "Planet TV".

3. Spustimo gumb.

Ko nimamo ideje, je tu NEO

ljubezen par | Foto:

Tudi če nimamo prave ideje, se lahko zanesemo na novo platformo Telekoma Slovenije, ki s pametnimi predlogi lahko začini naš filmski večer.

To je NEO, platforma za pametno življenje, ki združuje zabavo, spletne nakupe in varnost ter poveže naše pametne naprave v pametni dom. Predvsem pa korenito spreminja način, kako spremljamo televizijske vsebine.

Spoznajte novi svet NEO

neo | Foto: Na spletni strani NEO lahko naročite brezplačno kodo za 14-dnevni preizkus mobilnega in spletnega dela platforme NEO.

Kako do novega NEO Smartboxa?

Pošljite povpraševanje za NEO Smartbox ali pokličite na brezplačno številko 080 8000.

Platforma NEO, ki je v celoti sad znanja in razvoja Telekoma Slovenije, je že v svojem razvojnem obdobju prejela štiri mednarodna priznanja. Preprosto povejte, kaj želite gledati, in uživajte v izbrani TV-vsebini v trenutku.

Več o daljincu NEO.

Ne spreglejte