Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Igra prestolov

Torek, 11. 6. 2013, 8.28

8 let

Kaj se bo zgodilo z Igro prestolov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ustvarjalci serije, ki je obnorela svet, se zavedajo, da bodo morda z ekranizacijo romanov prehiteli pisatelja Georgea RR Martina, ki nove knjige še piše. Kaj se bo zgodilo potem?

Po končani tretji sezoni Igre prestolov že lahko rečemo, da se je televizijski različici že tako uspešne knjižne serije uspelo približati domišljijskemu in pogosto krvavemu svetu pisatelja Georgea RR Martina. A producenti televizijske Igre prestolov so se znašli pred dilemo – v finalnem delu druge sezone so "pokrili" le dve tretjini Martinove tretje knjige Led in ogenj, na ekranizacijo pa čakata še dve.

Pisatelj medtem končuje šesto knjigo Vetrovi zime (The Winds Of Winter), ki ji bo sledila še sedma, predvidoma zadnja knjiga Sanje pomladi (A Dream Of Spring). Ustvarjalci televizijske serije so zato malce zaskrbljeni, saj bodo morali vsebino knjig raztegniti na še štiri ali pet sezon, da časovna razlika med zadnjo sezono in novimi romani ne bi bila predolga. Nekateri celo trdijo, da bi po takem izračunu serija morala imeti kar deset sezon.

Glavni scenarist in producent televizijske Igre prestolov David Benioff je sicer te namige zavrnil in za Entertainment Weekly povedal, da bi bilo to katastrofalno. "Ura tiktaka. Ne smemo čakati predolgo zaradi otroških igralcev. Imamo čudovito ekipo, časa pa nimamo na pretek. Nočemo postati šov, ki poskuša vsako knjigo obrniti v tri televizijske sezone."

"Kar nam je pri knjigah in seriji všeč, je to, da gradijo na trenutku in se pomikajo proti nečemu. Če bi serijo raztegnili na deset sezon, bi izgubili čar."

S tem se strinja tudi Martin, ki pravi, da je kot pisatelj še vedno v prednosti nekaj knjig, ki so "gigantske". "Če bodo v prihodnje serije vključili prav vse dogajanje iz knjig, me zagotovo ne bodo dohiteli. Če pa se to zgodi, bomo pač imeli nekaj zanimivih pogovorov," je še povedal Martin.

Ne spreglejte