Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2024,
14.18

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Petra Mede Malin Akerman Evrovizija

Ponedeljek, 5. 2. 2024, 14.18

2 meseca, 4 tedne

Hollywoodska zvezdnica na letošnji Evroviziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Evrovizija 2024 | Voditeljici letošnje Evrovizije, ki jo gosti Švedska, bosta Petra Mede in Malin Åkerman. | Foto Guliverimage

Voditeljici letošnje Evrovizije, ki jo gosti Švedska, bosta Petra Mede in Malin Åkerman.

Foto: Guliverimage

Znani sta imeni voditeljic evrovizijskega izbora na Švedskem, gledalce bosta pozdravili evrovizijska veteranka in hollywoodska igralka.

Švedska radiotelevizija SVT je razkrila imeni voditeljic letošnjega izbora za pesem Evrovizije – iz Malmöja bosta gledalce 7., 9. in 11. maja pozdravili komičarka Petra Mede in igralka Malin Åkerman.

"To je neverjetna čast," je v sporočilu za javnost dejala Petra Mede, prava evrovizijska veteranka, ki je ta izbor že vodila v letih 2013 in 2016, prvič samostojno, drugič pa v paru z Månsom Zelmerlöwom, nekdanjim evrovizijskim zmagovalcem.

Petra Mede je Evrovizijo prvič vodila leta 2013, tudi takrat je bilo tekmovanje v Malmöju. | Foto: Guliverimage Petra Mede je Evrovizijo prvič vodila leta 2013, tudi takrat je bilo tekmovanje v Malmöju. Foto: Guliverimage

Njena sovoditeljica je evrovizijska debitantka, sicer pa svetovno znana igralka Malin Åkerman, ki jo občinstvo pozna iz akcijskega filma Varuhi (Watchmen), serije Milijarde (Billions) in vrste romantičnih komedij.

Malin Åkerman je evrovizijska debitantka, ji je pa to tekmovanje zelo pri srcu. | Foto: Guliverimage Malin Åkerman je evrovizijska debitantka, ji je pa to tekmovanje zelo pri srcu. Foto: Guliverimage

"Težko opišem svoje občutke, sem vznemirjena in rahlo živčna, a na pozitiven način," je povedala igralka, ki se je rodila v Stockholmu, odraščala pa je v Kanadi, "vedno sem imela rada Evrovizijo in sanjsko je, da sem zdaj lahko s Petro del tega fantastičnega šova. Poleg tega pa je Petra ena najbolj duhovitih žensk, kar sem jih kdaj spoznala."

Preberite še:

Alyona Alyona, Jerry Heil
Trendi Ukrajini na Evroviziji napovedujejo zmago #video
Booom!
Trendi Bo San Marino na Evrovizijo poslal Slovence?
RTV Slovenija
Trendi Znano je, kdo in kako so izbrali slovensko predstavnico za Evrovizijo
Ne spreglejte