Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
8.43

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Hočevar Jurij Zrnec Tadej Toš Sabina Kogovšek Erik Oprešnik film slovenski film

Četrtek, 10. 10. 2013, 8.43

5 let, 8 mesecev

Gremo mi po svoje 2: večni derbi med Ljubljano in Štajersko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadaljevanje uspešnice najbolj gledanega slovenskega filma vseh časov - prvi del si je ogledalo več kot 200 tisoč gledalcev - bo svojo pot po slovenskih kinematografih začelo 7. novembra.

V drugem delu se ljubljanskim tabornikom, ki jih vodi Jurij Zrnec, na taborjenju v Posočju pridruži štajerska ekipa pod budnim očesom starešine Tadeja Toša. Takoj se začnejo zapleti med nasprotnima taboroma, vendar resne skrbi povzroči šele prihod inšpektorice na kraj dogajanja (Sabina Kogovšek), odločene, da bo uveljavila nove evropske direktive, pa čeprav bi to komu pokvarilo počitnice.

Po projekciji je režiser Miha Hočevar povedal, da je film sicer namenjen mladostnikom, a da se bodo v njem našli tudi starejši, saj je mozaičen in se lahko v različnih delih najdejo različne generacije. Predvsem pa je želel poudariti, da se lahko v tem svetu še marsikaj popravi in da leta še ne pomenijo, da si modrejši: "Včasih so mladostniki veliko bolj zreli kot 40-letniki." O večnem derbiju med Ljubljano in Štajersko, ki je ena izmed tem v filmu, dodaja: "Osebno tega sploh ne razumem, se mi pa zdi zabavno. Če sem čisto iskren, je tudi mati moje hčerke Štajerka, a se z razlikami med Ljubljano in Štajersko do zdaj nisem nikoli ukvarjal."

O ponovnem sodelovanju z nekaterimi igralci iz prvega dela je imel same pohvalne besede za svojo mlado igralsko ekipo: "Med snemanjem so mi bili v oporo, lahko sem jim zaupal in se tako lažje posvečal drugim stvarem, tudi delu z mlajšimi igralci. Jure, ki ga v filmu poznamo kot Zaspanca, je bil celo eden izmed prvih, ki je prebral scenarij, ko je še nastajal, in njegove pripombe sem upošteval."

Mladi igralci, ki so bili prisotni na projekciji filma, so imeli o snemanju filma in režiserju same pohvalne besede. Za nekatere (Lara Larisa Pohorec) je bila to prva filmska izkušnja, za druge (Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Erik Oprešnik ...) pa zabavno nadaljevanje, v katerem so uživali še bolj kot v prvem delu. Strinjali so se, da je bilo snemanje lažje, ker so že vedeli, kaj se od njih pričakuje, in ker so poznali stvari, vseeno pa velike večine igralska izkušnja ni prepričala, da bi se začeli resno ukvarjati s filmom oziroma igro. Izjema je Tadej Koren Šmid (Aleks), ki je trdno odločen, da bo v Londonu študiral režijo: "Igra me ne zanima, je čisto v redu, ampak je zame, kot bi hodil v službo in delal nekaj, kar ni čisto moje, zato pa me režija veliko bolj privlači. 18 let sem preživel v Sloveniji, čas je, da grem ven in spoznam svet."

Seveda niso manjkala vprašanja o tretjem delu filma, na katera je režiser Hočevar odgovarjal z dvomljivim nasmeškom in stavkom "nikoli ne reci nikoli", igralska ekipa pa se je pridušala, da ne bi imela nič proti, tudi če začnejo jutri.

Film se bo v kinu začel predvajati 7. novembra, režiser pa obljublja, da bodo s projektorjem obiskali tudi manjše kraje v Sloveniji.

Ne spreglejte