Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2013,
9.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gal Gadot Batman Superman Jekleni mož film

Četrtek, 5. 12. 2013, 9.10

6 let, 7 mesecev

Gal Gadot je Wonder Woman v Batman vs. Superman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mesece se je ugibalo, ali se bo Henryju Cavillu in Benu Afflecku v drugem delu Jeklenega moža pridružil še kakšen superjunak.

Zdaj imamo odgovor. Da, in to superjunakinja. Izraelska manekenka Gal Gadot, ki je sodelovala v franšizi Hitri in drzni (Fast and Furious), bo v prihajajočem nadaljevanju Jeklenega moža (Man of Steel), poimenovanem Batman vs. Superman, režiserja Zacka Snyderja, upodobila Wonder Woman.

Snyder je ob tem povedal: "Wonder Woman je brez dvoma eden najmočnejših ženskih likov vseh časov in eden najbolj priljubljenih stripovskih likov v svetu DC Universa. Ne samo da je Gal izjemna igralka, ampak ima neko posebno magično kakovost, s katero bo vdahnila življenje v lik superjunakinje. Veselimo se že, da bodo lahko gledalci to njeno kakovost odkrivali v prvi filmski inkarnaciji tega priljubljenega lika."

Gadot se je v Hitrih in drznih prvič pojavila v četrtem delu kot Gisele. Svoj lik je v petem in šestem delu še bolj poglobila in ga naredila za pomemben del franšize, še posebej v velikih akcijskih prizorih.

Novice o vpletenosti Gadotove v film niso razkrili tako, kot so to storili na primer z novico o Catwoman v Vzponu Viteza teme. Ne gre za "Gal Gadot bo upodobila Diano Prince, ki postane Wonder Woman", temveč "Gal Gadot bo Wonder Woman". Ni vmesnega človeškega faktorja kot pri Supermanu (Clark Kent) ali Batmanu (Bruce Wayne). Gre preprosto za to, da bo igralka upodobila superjunakinjo in pika.

Wonder Woman ni nikoli imela svojega filma in dobro je, da studio Warner Bros. novice ni obešal na veliki zvon (čeprav velik uspeh dveh zadnjih filmov z močnimi ženskimi liki, Krutega maščevanja in Ledenega kraljestva, novici nikakor ni škodoval).

Mnogi se zagotovo že sprašujejo, kako bo lahko en film predstavil in v dogajanje uvedel kar dva tako različna superjunaka. Bo scenarij opustil predstavitev predzgodbe o tem, kako sta dve osebi postali superosebi, ali bo tako prepričljiv in zadosten, da bo občinstvo sprejelo dejstvo, da sta Batman in Wonder Woman že kar nekaj časa na tem svetu? Če mu to uspe, bo pristop k filmu zagotovo svež in nov. Studio WB se še vedno lahko vrne in posname samostojen film o Wonder Woman in v njem predstavi vso njeno zgodbo. Seveda, če bo Batman vs. Superman uspešen ...

To pa ni edina novica, ki zadeva prihajajoči spektakel. Variety poroča, da sta Snyder in WB v procesu izbire glavnega zlikovca. Govori se, da je Callan Mulvey (00:30 – Tajna operacija, 300: Rise of an Empire) na vrhu trenutnega seznama. In koga naj bi upodobil? Tudi o tem krožijo številne govorice. Glavni "capo di banda" naj bi bil Lex Luthor, pa tudi o Doomsdayu se že veliko govori. Kmalu bomo izvedeli ...

Batman vs. Superman na velika platna prihaja 17. julija 2015.

Ne spreglejte