Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
21.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hugh Laurie koncert Križanke Ljubljana Slovenija

Sreda, 24. 7. 2013, 21.36

8 let

Foto: Hugh Laurie (dr. House) obnorel Križanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je na začetku kazalo, da bodo ljubljanske Križanke napolnili predvsem privrženci serije, v kateri je igral Hugh Laurie, se je izkazalo, da je Ljubljana dihala z ritmi bluesa.

Dobro napovedan, a vseeno v tem poletju kot presenečenje je v Ljubljano prišel Hugh Laurie. Ja, tisti Laurie, ki ga večina pozna po vlogi zdravnika Housa, malo starejši se ga spominjajo tudi po vlogah v nanizanki Črni gad, a njegovi oboževalci vedo, da je Laurie že od nekdaj tesno povezan z glasbo, ki jo, ker ima pač to srečo, zdaj lahko izvaja v živo.

Po dveh uspešnih albumih, ki so v svetu bluesa, kamor Laurie najraje glasbeno posega, dobro sprejeti, se je Laurie, čeprav to sprva ni bilo načrtovano, na svoji turneji med koncertoma na Pragi in Dunaju ustavil tudi v slovenski prestolnici in napolnil ljubljanski poletni amfiteater.

Pričakala nas je intimna scena, ki na pogled še najbolj spominja na dnevno sobo – ne prevelika zasedba, klavir, za katerim največ časa preživi Laurie, in na njem, presenečenje, tudi slovenska zastava. Majhna pozornost, ki pa so jo opazili številni. In ker smo slišali, da se bo koncert začel 15 minut čez 21. uro, smo presenečeni pogledali na zapestja, ko so se luči ugasnile. Ura je kazala točno 21 in 15 minut. Bravo, Laurie.

Hugh Laurie je svoj koncert začel s preverjenimi uspešnicami bluesovske glasbe, nadaljeval s pesmimi s prvega albuma in po točno dveh urah in 15 minut so obiskovalci, ki so neverjetno predano dihali z Lauriejem ves koncert, zapustili dogajanje nekdanjega igralca – vsaj tako si pravi sam – in njegove spremljevalne skupine The Cooper Bottom Band.

Potem pa se je začelo čakanje. Po debeli uri in pol, ko so pred Križankami še vedno stali najbolj zagreti, so skozi koridor med dvema ograjama v luksuzni avtobus začeli prihajati glasbeniki. Prijazni, zgovorni in presenečeni nad približno 150-glavo množico so z veseljem delili podpise. A vsi smo čakali na Hugha.

Zadnji, kot se za zvezdo spodobi, v rdeči majici in s slamnikom na glavi, je prišel skozi vrata Plečnikove arhitekturne mojstrovine, tudi on nasmejan in pripravljen množici podpisati vse, kar je prišlo pod roke: zgoščenke, plošče, majice, vstopnice in celo roke. In če so bili varnostniki tako zelo prestrašeni, kako bo vse skupaj potekalo, je bil Laurie povsem sproščen, nasmejan, v zagnanosti, da bi podelil čim več podpisov, je celo zgrešil vhod v avtobus, se pošalil in poslovil.

Avtobus z zvezdnikom in skupino je odšel. Ostal je le tovornjak, na katerega so delavci že nalagali opremo, v njem pa takoj pri vhodu moder motor, ki ga Laurie vozi od koncerta do koncerta, da se lahko na njem sprosti in neovirano giblje. Dobro je bilo.

Ne spreglejte