Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Elton John animirani film muzikal

Četrtek, 6. 2. 2014, 14.27

8 let

Elton John bo posnel animirani muzikal. Kateri?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Filmske različice muzikalov so v zadnjih petnajstih letih v Hollywoodu doživele pravi preporod.

Baz Luhrmann je leta 2001 navdušil z Moulin Rougeom. Leto pozneje je filmski svet s Chicagom pretresel režiser Rob Marshall. Film je na podelitvi oskarjev odnesel šest zlatih kipcev, vključno tistega za najboljši film.

Leta 2004 je za vizualno impresivno filmsko različico Fantoma iz opere (The Phantom of the Opera) poskrbel Joel Schumacher. Susan Stroman je leta 2005 na veliko platno dokaj uspešno prenesla Producente (The Producers). Istega leta je Chris Columbus posnel še Najemnino (Rent).

Sanjska dekleta (Dreamgirls) režiserja Billa Condona so bila leta 2006 prav tako oskarjevske ljubljenke. Film je od šestih nominacij pobral dve nagradi, tudi tisto za najboljšo igralko v stranski vlogi (Jennifer Hudson).

Leto pozneje sta filmska platna obiskala dva zelo uspešna muzikala, Disneyjeva Začarana (Enchanted) Kevina Lime in Lak za lase (Hairspray) režiserja Adama Shankmana.

Leta 2008 je občinstvo s skladbami legendarne švedske skupine Abba navdušila Mamma Mia!, ki jo je režirala Phyllida Lloyd.

Rob Marshall je leta 2009 z Devet (Nine) poskusil ponoviti uspeh iz leta 2002, ko je slavil s Chicagom. To mu ni najbolj uspelo. Tudi remake Slave (Fame) istega leta ni prinesel velikega uspeha njegovemu režiserju Kevinu Tancharoenu.

Leto pozneje sta moči v Burleski (Burlesque) združili dve glasbeni divi, Cher in Christina Aguilera. Film pod režijsko taktirko Stevena Antina je naletel na mlačen kritiški odziv.

Leto 2011 nam je postreglo z uspešnim remakom Footloosa, ki ga je režiral Craig Brewer.

Rock za vse čase (Rock of Ages) iz leta 2012, ki ga je posnel Adam Shankman, je z izjemno igralsko zasedbo ter nalezljivimi in nepozabnimi rock komadi iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja navdušil predvsem nekoliko starejšo generacijo, ki je s temi komadi odraščala. Za pravo vizualno in igralsko poslastico pa je istega leta z Nesrečniki (Les Miserables) poskrbel z oskarjem nagrajeni režiser Tom Hopper. Od osmih nominacij za oskarja je film slavil v treh kategorijah. Za najboljšo igralko v stranski vlogi so za njeno upodobitev Fantine nagradili Anne Hathaway.

Lani pa je Disney navdušil (in navdušuje in ruši rekorde še naprej) z animiranim muzikalom Ledeno kraljestvo (Frozen), pod režijo katerega se podpisujeta Jennifer Lee in Chris Buck.

Da bo mera polna, bo zdaj legendarni glasbenik Elton John k žanru muzikala prispeval še svoj delež.

Njegovo produkcijsko podjetje Rocket Pictures je namreč pridobilo pravice za zelo znan in nadvse priljubljen muzikal Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Izvršni producenti filma, animirane različice muzikala z biblijsko tematiko, za katerega sta glasbo in skladbe ustvarila Tim Rice in Andrew Lloyd Webber, bodo Elton John, Rice in Webber. Producenta bosta Steve Hamilton Shaw in David Furnish.

O igralski zasedbi, ki bo posodila glasove junakom, in režiserju tega projekta ni še nič znanega.

Rocket Pictures se sicer trenutno ukvarja že s tremi projekti: Rocketmanom, biografskim filmom o Eltonu Johnu (Eltona bo upodobil Tom Hardy), filmom Sherlock Gnomes, nadaljevanjem animirane uspešnice Gnomeo & Juliet, in prav tako animiranim filmom Will Gallows and the Snake Bellied Troll.

Ne spreglejte