Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2013,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lars von Trier Shia LaBeouf

Nedelja, 28. 7. 2013, 18.27

8 let

Drugo poglavje von Trierjeve Nimfomanke s Shio LaBeoufom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kontroverzni režiser je predstavil svoje drugo poglavje iz niza kratkih videov, s katerim ogreva na svoj seksualno ekspliciten film.

Produkcijska hiša Magnolia Pictures je junija začela z objavljanjem kratkih videov oziroma poglavji, s katerimi napoveduje prihajajoči projekt Lars von Trierja, film z naslovom Nimfomanka. Vsak mesec naj bi objavila en kratki video – in če je prvo poglavje prejšnji mesec prikazovalo mlajšo različico lika Charlotte Gainsbourg, ki ji prijateljica daje nasvet o zapeljevanju, se drugo poglavje posveti mlademu Jeromu. Vanj se je prelevil Shia LaBeouf.

Film naj bi se sicer osredotočal na samodiagnosticirano nimfomanko, ki po tem, ko jo nek moški najde pretepeno na ulici, pove zgodbo svojega življenja. To je upodobila Charlotte Gainsbourg, v filmu pa bo mogoče videti Jamieja Bella, Umo Thurman, Willema Dafoa, Stellana Skarsgårda, Christiana Slaterjain Connie Nielsen.

Že od leta 2011, ko je režiser snemanje Nimfomanke potrdil, ta zaradi napovedane seksualno eksplicitne vsebine buri duhove – Lars von Trier se je namreč v prid pristnosti spolnega udejstvovanja odpovedal simulaciji seksa in raje segel "po pravi akciji".

Von Trier, ki velja za enega najbolj cenjenih, pa tudi kontroverznih režiserjev svoje generacije, s svojimi edinstvenimi filmskimi deli premika meja sedme umetnosti in s tem občinstvo pogosto postavlja pred izziv – v svetu, kjer kraljujejo visokoproračunski sredinski filmi, se namreč odloča za pot, ki gledalce pogosto postavlja v malce bolj neroden položaj. Namesto ponavadi pričakovane hollywoodske vsebine jim namreč servira nasilje in spolnost ter z njimi odpotuje v sfere, ki se jim filmi običajno izogibajo.

Znan je po tem, da še v posebno neprijetne položaje spravlja svoje igralke, kljub temu pa je v času ustvarjanja izjemno plodovit odnos vzpostavil ravno s Charlotte Gainsbourg, ki smo jo videli že v njegovih filmih Antikrist in Melanholija.

Ne spreglejte