Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adrien Brody pisatelj

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 16.40

8 let

Adrien Brody bo avtor otroške klasike Veter v vrbah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Film o Kennethu Grahamu bo nosil naslov Banking on Mr. Toad. Oglejte si še galerijo, v kateri smo zbrali nekaj igralcev, ki so se v času svoje kariere prelevili v enega od svetovno znanih pisateljev.

Kot poroča Guardian, je štiridesetletni ameriški igralec potrdil sodelovanje v že dolgo načrtovanem filmu Banking on Mr. Toad, ki bo pripovedoval o življenju škotskega pisatelja Kennetha Grahama in njegovem odnosu z ženo, avtističnim sinom in pisanjem.

Produkcija biografskega filma, ki bo združeval klasično filmsko igro in tehnologijo CGI, je bila zaradi različnih težav in sprememb v igralski zasedbi že večkrat preložena.

Grahamovega najboljšega prijatelja, ekscentričnega Williama Furnivalla, naj bi upodobil britanski igralec Brian Blessed, medtem ko naj bi režijo prevzel Luis Mandoki, režiser mehiškega filma Innocent Voices.

Produkcija naj bi se na Otoku začela proti koncu leta, Brody se dela, kot kaže, veseli: "Ta zanimiva zgodba o očetovi ljubezni do svojega sina in dejstvo, da lahko življenjske ovire včasih zanetijo iskrico ustvarjalnosti pri njihovem premagovanju, sta me zelo ganila. Ta čudovit scenarij ima možnost, da nas opomni na našo človečnost in spregovori tako odraslim kot otrokom."

Leta 1859 rojeni Kenneth Grahame je svoje najbolj znano delo z naslovom Veter v vrbah, namenjeno otrokom, napisal leta 1908. Pred tem je imel kar desetletno ustvarjalno sušo – v tem času se mu je rodil sin Alastair, ki je s svojo neomajno voljo navdihnil enega od štirih glavnih junakov očetovega dela, gospoda Toada oziroma Žabca.

Knjiga velja za delo, ki nagovarja bralce vseh narodnosti, generacij in starosti. Čeprav jo je avtor namenil predvsem otrokom, so knjigo z univerzalnim sporočilom, ki skozi dogodivščine junakov iz živalskega sveta – Krta, Vodne podgane, Žabca, Jazbeca in drugih – slavi preproste življenjske radosti in ki je velika hvalnica prijateljstvu, svobodi in hrepenenju, za svojo kmalu vzeli tudi odrasli.

V spodnji galeriji smo zbrali še nekaj igralcev, ki so se v času svoje kariere prelevili v enega od svetovno znanih pisateljev oziroma pesnikov.

Ne spreglejte