Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2022,
12.25

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

rdeča preproga nagrade podelitev zlati globusi

Četrtek, 6. 1. 2022, 12.25

2 leti, 3 mesece

Zlati globusi letos brez občinstva, prenosa in rdeče preproge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Zlati globusi | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Koronavirus je konkretno udaril tudi po podelitvi zlatih globusov. Ti se bodo v nedeljo, 9. januarja, odvili v zelo okrnjeni verziji − brez prenosa, brez občinstva in tudi brez rdeče preproge. Kaj sploh lahko pričakujemo?

Podelitev prestižnih filmskih nagrad se bo tudi letos odvila na tradicionalni lokaciji dogodka − v hotelu Beverly Hilton v Los Angelesu. A na dogodku bodo prisotni le izbrani gostje in člani združenja, ki se bodo morali držati strogih epidemioloških ukrepov.

Predložiti bodo morali dokaz o popolnem cepljenju, tudi s poživitvenim odmerkom, in negativni rezultat testa na novi koronavirus. Vsi gostje bodo morali nositi maske in se strogo držati družbene distance. Tudi rdeče preproge ne bo, so sporočili organizatorji Združenja tujih dopisnikov v Hollywoodu. Ali bodo poskrbeli za spletni prenos dogodka, še ni znano.

zlati globusi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Po ostrih kritikah uvedli "korenite spremembe"

Televizija NBC, ki je lani predvajala prireditev, se je letos prenosu odpovedala zaradi polemike o pomanjkanju raznolikosti in drugih etičnih vprašanj. Združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu zdaj pravi, da je na tem področju prišlo do "velikih sprememb".

"V zadnjih osmih mesecih je naša organizacija popolnoma prenovila svoje statute in uvedla korenite spremembe od vrha do dna, ki obravnavajo etiko in kodeks ravnanja, raznolikost, pravičnost in vključenost, upravljanje, članstvo in drugo," so zapisali.

Zlati globusi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Med nominiranci tudi Will Smith in Lady Gaga

Nominirance za zlati globus je decembra razglasil raper Snoop Dogg. V kategoriji filmov prednjačita filma The Power of the Dog in Belfast, medtem ko TV-serija Succession s petimi nominacijami vodi v kategoriji filmov. Za njo sta Ted Lasso in The Morning Show, in sicer vsak s po štirimi nominacijami. 

Za najboljšo moško vlogo v dramah se potegujejo Javier Bardem, Mahershala Ali, Will Smith, Benedict Cumberbatch in Denzel Washington, nominiranke za najboljšo žensko vlogo pa so Olivia Colman, Jessica Chastain, Lady Gaga, Nicole Kidman in Kirsten Stewart. Celoten seznam nominirancev si lahko ogledate TUKAJ.

Zlati globusi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prestavljena tudi podelitev grammyjev

Zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom so za nedoločen čas prestavili tudi podelitev glasbenih nagrad grammy. Ta bi se morala odviti 31. januarja.

''Zdravje in varnost tistih, ki delujejo v glasbeni skupnosti, občinstva in več sto ljudi, ki neutrudno delajo za produkcijski uspeh naše oddaje, ostajata naši prioriteti. Glede na negotovost, povezano z omikronom, je izvedba podelitve 31. januarja preprosto preveč tvegana. Veselimo se praznovanja največje glasbene noči v bližnji prihodnosti, njen datum pa bomo kmalu objavili," so sporočili.

Grammy | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na seznamu nominirancev sicer letos z 11 nominacijami vodi Jon Batiste, s po osmimi nominacijami mu sledijo Justin Bieber, Doja Cat in H.E.R. ter s sedmimi Billie Eilish in Olivia Rodrigo.

Preberite še:

Podelitev modnih nagrad
Trendi Podelitev britanskih modnih nagrad v znamenju rokavic in golih popkov #foto
People's Choice Awards
Trendi Razgaljena telesa na podelitvi nagrad po izboru ljudstva #foto
Elle Fanning
Trendi Igralkine prsi je zakrivala le orjaška verižica #foto
Andie MacDowell
Trendi Andie MacDowell s sivimi lasmi ukradla pozornost na rdeči preprogi
Ne spreglejte