SiolNET. Trendi Film in TV
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj se je Janez Janša zahvalil režiserju Mitji Okornu? #video

10

termometer

Mitja Okorn
Foto: Ana Kovač

Predsednik vlade se je prek družbenih omrežij zahvalil našemu priznanemu režiserju, ker je "ustvaril mojstrovino".

Na včerajšnji državni proslavi ob 30. obletnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila premierno predstavljena filmska upodobitev Zdravljice v režiji Mitje Okorna.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes javno zahvalil Okornu in zapisal: "Hvala, Mitja Okorn. Naši gostje iz EU pravijo, da si ustvaril mojstrovino."

"Promocijski film nam ob besedilu Zdravljice predstavlja temeljne evropske vrednote, ki smo jim zavezani tudi v samostojni Sloveniji. Istim vrednotam bomo zavezani tudi kot članica EU, ki s prvim julijem že drugič prevzema predsedovanje Svetu EU," so zapisali na uradni strani Vlade RS.

Glasbeno izvedbo Zdravljice je priredil poljski skladatelj Lukasz Targosz, ki je z Okornom že večkrat sodeloval in je mednarodno priznan avtor predvsem na področju filmske glasbe. Našo himno je v videu zapel slovenski a capella zbor Perpetuum Jazzile.

Osrednja državna proslava ob 30. obletnici slovenske državnosti Novice Janša: Doma in v Evropi se bomo borili za enake vatle za vse #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin