SiolNET. Novice Slovenija
7,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Presunljive zgodbe prebolevnikov covid-19, ki jih je posnel Mitja Okorn #video

7,94

termometer

Mitja Okorn
Slovenski filmski režiser Mitja Okorn je posnel zgodbe prebolevnikov.

Davor Tavčar, Edo Dimnik, Benjamina Trtnik, Dejan Ćuk, Jernej Kosmač, Tadej Potočnik, Leonida Mrgole, Zvone Lipovšek - Lipy, Borut in Branka Stražišar, Dragomir in Radmila Cvijić, Iztok Klančnik, Klavdija K., Nataša Kramar in Adolf Lukanovič. To so prebolevniki in njihovi najbližji, ki so se morali spopasti s hujšo obliko covid-19.

"Ko so me avgusta 2021 kontaktirali, ali bi prevzel projekt promocije cepljenja v Sloveniji, nisem bil cepljen. Preden bi se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja – da je pametna izbira. Šele ko bi prepričal sebe, bi lahko čiste vesti pomagal svetovati drugim. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. Želel sem slišati njihove zgodbe …"

Zgodbe prebolevnikov, ki svetujejo, da se je modro cepiti

S temi Okornovimi besedami se začne dokumentarec s prebolevniki, ki so preživeli hujšo obliko covid-19, in njihovi najbližjimi. Dokumentarec, ki predstavi argumente za cepljenje proti covid-19, je zadnje dni precej buril duhove.

Kot vemo, se je zapletlo pri njegovem predvajanju v šolah. Predlog ministrstva za šolstvo, da bi o Okornovem filmu in o pomenu cepljenj razpravljali tudi v zadnjih razredih osnovnih šol, je predsednik Združenja ravnateljev osnovnih šol Gregor Pečan zavrnil, češ da promocija cepljenja ni v pristojnosti šol.

Peter Jančič Siol Plus Janša z Macronom in Okornom, Kučan z ulico in ravnatelji Mitja Okorn Novice Janša Pečanu ob Okornu: Ali res pomagate pri širjenju virusa? Mitja Okorn Trendi V novem filmu Mitje Okorna: "Covid je loterija življenja"

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin