Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 9. 2021,
17.02

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

75

Natisni članek

NIJZ Ministrstvo za zdravje UKOM dokumentarni film COVID-19 Mitja Okorn

Torek, 28. 9. 2021, 17.02

2 leti, 6 mesecev

Ukom: Okorn je dokumentarni film Covid-19 naredil brezplačno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

75

Mitja Okorn

Z Urada vlade za komuniciranje (Ukom) so sporočili oceno bruto stroškov projekta ozaveščanja o koronavirusu in v boju zoper epidemijo, pri katerem so sodelovali ministrstvo za zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Ukom. 

"Ministrstvo za zdravje, NIJZ in Ukom so v okviru vladne kampanje za promocijo cepljenja proti covidu-19 pripravo informativnih videofilmov zasnovali kot zaokroženo celoto," so zapisali na Ukomu. Pri izboru izvajalcev so sledili stanju na trgu, tako pa je bil izbran Mitja Okorn, režiser z mednarodnimi referencami, prav tako pa je s filmom Leto življenja predstavil spopadanje z boleznijo rak na izjemno emocionalen način. 

Osnovni namen kampanje je bil po navedbah Ukoma na tankočuten način predstaviti resnične zgodbe ljudi, ki so covid-19 preboleli in še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Jesenska kampanja je namreč namenjena ozaveščanju o pomenu cepljenja in preprečevanju najhujšega poteka bolezni.

Mitja Okorn
Novice Presunljive zgodbe prebolevnikov covid-19, ki jih je posnel Mitja Okorn #video
Mnenja Janša z Macronom in Okornom, Kučan z ulico in ravnatelji
Mitja Okorn
Trendi V novem filmu Mitje Okorna: "Covid je loterija življenja"

Okorn je dokumentarni film naredil brezplačno

Bruto znesek 39.500 evrov je podjetje Mitja Okorna prejelo za kreativno izvedbo projekta, idejo, scenarij in režijo (Mitja Okorn) ter montažo (Jan Belcl) dveh daljših in šestih krajših informativnih videofilmov v slovenskem jeziku o cepljenju proti bolezni covid-19.

Okorn pa se je odločil in dodatno brezplačno pripravil tudi 20-minutni dokumentarni film Covid-19, 25-minutni zakulisni film o snemanju Covid-19 ter dodatne štiri daljše informativne videofilme.

Dokumentarni film si je ob predvajanju na največjih slovenskih televizijah ogledalo približno 300 tisoč gledalcev.

Ocena bruto stroška projekta:

RTV SLO 39.900,00 eur Predvajanje 30-sekundnih informativnih videofilmov o cepljenju proti covid-19 (133 predvajanj)
PRO PLUS (POP TV  in Kanal A) 24.500,00 eur Predvajanje 30-sekundnih informativnih videofilmov o cepljenju proti covid-19 (122 predvajanj)
Planet TV 9.000,00 eur Predvajanje 30-sekundnih informativnih videofilmov o cepljenju proti covid-19 (552 predvajanj)
Nova24TV 5.000,00 eur Predvajanje 30-sekundnih informativnih videofilmov o cepljenju proti covid-19 (350 predvajanj)
Podjetje Mitja Okorn 39.500,00 eur Kreativna izvedba projekta. Ideja, scenarij in režija (Mitja Okorn) in montaža (Jan Belcl) 2 daljših in 6 krajših informativnih videofilmov v slovenskem jeziku o cepljenju proti covid-19. Režiser se je odločil in dodatno brezplačno naredil tudi 20-minutni dokumentarni film Covid-19, 25-minutni zakulisni film o snemanju Covid-19 ter dodatne štiri daljše informativne videofilme.
SME, d. o. o. 47.555,60 eur Organizacija, logistika in izvedba celotnega projekta od predprodukcije, snemanja in postprodukcije (razen montaže) dveh daljših in šestih krajših informativnih videofilmov v slovenskem jeziku o cepljenju proti covid-19, odkup materialnih pravic na posameznem avtorskem delu. Dodatno so bili narejeni brezplačna produkcija 20-minutnega dokumentarnega filma Covid-19, 25-minutnega zakulisnega filma o snemanju Covid-19 ter dodatni štirje daljši informativni videi.
SME, d. o. o. 2.000,00 eur Dodaten strošek za izdelavo glasbene podlage za dokumentarni film Covid-19: pridobitev in ureditev dodatnih pravic na glasbeni podlagi avtorja Jima Guthrieja.
NAU Michal Turnau 6.000,00 eur Dodaten strošek za izdelavo glasbene podlage za dokumentarni film Covid-19: glasbeni aranžma in glasbena produkcija za glasbeno podlago skladatelja Lukasza Targosza

Dokumentarni film si lahko ogledate spodaj:

Ne spreglejte