Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
13.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Adam Driver Daisy Ridley Oscar Isaac Harrison Ford J.J. Abrams Vojna zvezd Sila se prebuja Vojna zvezd DKino SiOL TV

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 13.46

6 let, 7 mesecev

Vojna zvezd: Sila se prebuja (Star Wars: The Force Awakens)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Težko pričakovano in izjemno uspešno nadaljevanje kultne vesoljske pustolovščine, ki se odvija 30 let po Jedijevi vrnitvi v galaksiji daleč daleč stran.

ZDA/2015/136 min.
Režija: J.J. Abrams
Igrajo: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Oscar Isaac, Daisy Ridley, John Boyega, Domnhall Gleeson, Andy Serkis, Adam Driver
Žanr: Akcijsko-domišljijska znanstvenofantastična pustolovščina
Ocena IMDb: 8,3/10 (top 250 #120)

 Po zmagi vitezov Sile nad zlobnimi Sithi se vojni kaos v galaksiji počasi umirja, toda v temačnih sencah se prebuja nova nevarnost. Nepredvidljiva usoda združi poti nekdanjega vojaka imperija Finna, iznajdljive odpadnice Rey in pogumnega uporniškega pilota Poeja v boju proti izmuzljivemu sovražniku. Ko postane jasno, da je težko priborjeni mir znova ogrožen, morajo na pomoč priskočiti izkušeni bojevniki, na čelu z neuničljivim kapitanom Hanom Solom in njegovim kosmatim pomočnikom Chewbacco.


"Sila se je prebudila in z velikim veseljem vam sporočam, da ta, vsaj za časa mojega življenja, še nikoli ni bila močnejša." 5/5 Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Vojna zvezd: Sila se prebuja.)


Zanimivosti:

 | Foto:

Sila se prebuja je sedmi del franšize, ki se je začela leta 1977 s filmom Vojna zvezd, pozneje preimenovanim v Novo upanje (tega si prav tako lahko ogledate v videoteki DKino), in prvi del napovedane trilogije. Nadaljevanji bosta prišli v kinematografe leta 2017 in 2019.

Epizodo VIII bo režiral Rian Johnson (Časovna zanka), Epizodo IX pa Colin Trevorrow (Jurski svet), medtem ko bo J.J. Abrams obdržal funkcijo izvršnega producenta. Ta je vajeti franšize prevzel po tem, ko je George Lucas podjetje Lucasfilm skupaj s pravicami zanjo prodal družbi Disney za vrtoglavih 4,06 milijarde ameriških dolarjev.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot dve milijardi ameriških dolarjev in s tem postal tretji najdonosnejši film vseh časov (za Avatarjem in Titanikom). V severnoameriških kinematografih je film zaslužil 935 milijonov dolarjev, kar je več kot katerikoli film pred tem.

Sila se prebuja je bila nominirana za pet oskarjev: za najboljšo filmsko montažo, najboljšo izvirno glasbo, najboljše mešanje zvoka, najboljšo montažo zvoka in najboljše posebne učinke.

 | Foto:

• To je prvi film v franšizi, pri katerem je Harrison Ford naveden kot vodilni igralec, in prvi, v katerem vodilni igralec ne igra Jedija. Ford je med prvim ogledom filma jokal.

• Glavna zvezdnika prvotne trilogije, Mark Hamill in Carrie Fisher, sta dejala, da sta se z Lucasom pogovarjala o snemanju nadaljevanja že poleti leta 2012 (nekaj mesecev, preden je Lucas prodal svoje podjetje Disneyju), na vlogi v novi trilogiji pa sta se začela pripravljati eno leto pozneje.

Daisy Ridley in John Boyega nista smela tri mesece nikomur povedati, da sta bila izbrana za vlogo v filmu. Boyega je ta navodila prekršil, ko je veselo novico sporočil taksistu.

• Za vlogo glavnega zlikovca Kyla Rena so med drugim omenjali Michaela Fassbenderja in Huga Weavinga, nazadnje pa ga je odigral malo znani Adam Driver.

• Jurišnika, na katerem Ray izvede jedijevo miselno ukano, je odigral Daniel Craig.

• J.J. Abrams je prvi režiser, ki je režiral Vojno zvezd in Zvezdne steze. Kot režiser je na velikih platnih debitiral s filmom Misija: Nemogoče III.

• Na Siol.net smo Vojno zvezd: Sila se prebuja označili za enega od top filmov leta 2015.

 Napovednik filma:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled!

Ne spreglejte